0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Nuorisovaltuusto laittoi hihat heilumaan – Alajärvellä suuri vaalipaneeli perjantai-iltana

Alajärvellä nuorisovaltuusto on puheenjohtajansa Akseli Koskenmäen johdolla järjestämässä suurta vaalipaneelia perjantai-illalle 29.3.

Vaikka järjestäjänä on nimenomaan nuorisovaltuusto, ei illan asioita ole rajattu koskemaan yksin nuorten juttuja, vaan ovet ovat avoinna Nuorisoseuran talolla ihan jokaiselle! Alueen ihmisten toivotaan täyttävän penkit.

Akseli kertoo, että idea vaalipaneelista on syntynyt siksi, koska Alajärveltä eduskuntaan on ehdolla niin paljon ehdokkaita. – Kävimme nuorisovaltuuston kanssa tutustumassa eduskuntataloon ja pian sen jälkeen olin mukana palaveeraamassa sivistystoimen strategiasta Alajärvellä, kertoo Akseli.

– Paikalla oli myös Viitakankaan Oskari nuorisotoimesta ja kun kävelimme tilaisuudesta pois, mieleeni nousi että Alajärvellä pitäisi järjestää vaalipaneeli, jossa ehdokkaat pääsevät vastaamaan kysymyksiin.

Tuossa kohtaa asia jäi vielä leijumaan ilmaan, mutta sitten Jukka Joensuu kirjoitti Facebook ryhmä Essonbaarissa samasta asiasta, jolloin Akseli päätti että johan nuorisovaltuusto tämän järjestää, kun ei tilaisuutta muuten tuntunut olevan tulossa!

Pian tilaisuuteen yhteistyökumppaniksi saatiin Torstai-lehti ja paikaksi sovittiin Nuorisoseuran talo, jossa kahvitus alkaa siis perjantaina 29.3. kello 17.30 ja varsinainen paneeli kello 18.

Paikalle on pyydetty ensisijassa alajärveläisiä kansanedustajaehdokkaita, mutta koska osa ehdokkaista oli jo lupautunut muualle, niin paikalla tulevat olemaan seuraavat ehdokkaat.

Vasemmistoliittoa edustaa Olli Ketola Alajärveltä, SDP:tä Emma Kivikangas Kauhavalta, Perussuomalaisia Eliisa Panttila Teuvalta, Kristillisdemokraatteja Maria Viita-aho-Tohni Lappajärveltä, Keskustaa Antti Joensuu Alajärveltä, Sinisiä Anneli Manninen Seinäjoelta, Vihreitä Heli Hämäläinen Alajärveltä ja Kokoomusta Helena Lahtinen Lapualta.

Alajärveltä löytyy paitsi ihmisiä laittamaan itsensä likoon kansanedustajaehdokkaana, myös nuoria jotka ovat valmiita heittäytymään. Niinpä keskustelun juontaa Akseli Koskenmäki yhdessä nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Fanni Yliahon kanssa.

– Me mietimme kysymykset ennakkoon ja kyselemme myös muilta nuorisovaltuuston jäseniltä. Nuorten asioiden lisäksi kysymykset koskevat muun muassa vanhustenhoitoa ja maahanmuuttoa, Akseli lupaa ja sanoo, että lopussa myös yleisölle annetaan mahdollisuus kysyä.

Nyt onkin hyvä lähteä kysymään ja kuuntelemaan ihan jokaisen, joka ei vielä tiedä kenelle äänensä antaa, tai jos asia kiinnostaa muuten vain. Esimerkiksi Akseli itse on vasta peruskoulun yhdeksäsluokkalainen, joten näissä vaaleissa hän ei vielä äänestä.

Silti politiikka ja yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostaa nuorta miestä. – Olen aina ollut kiinnostunut näistä asioista ja tämä nyt toinen vuoteni nuorisovaltuustossa on vain lisännyt kiinnostusta.

Akseli kertoo, että osaa hänen kavereistaan politiikka ei innosta yhtään, osaa enemmän ja osaa siltä väliltä sen verran, että äänestämään mennään kerran siihen on mahdollisuus.

– Se onkin tärkein tavoite että nuoret, kuten muutkin, edes äänestäisivät. Aina parempi jos tietävät millaista ihmistä ja mitä arvoja he äänestävät.

Akseli itse kokee tärkeimpänä asiana valtakunnanpolitiikassa sen, että Suomi säilyisi turvallisena maana, jossa nuorilla on mahdollisuus opiskeluun ja työllistymiseen. Hän muistuttaa, että osa nuorista haluaa hänen tavallaan tulevaisuudessakin asua maaseudulla, missä ihmisellä on tilaa elää ja olla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät