Suojat salibandykerholaisille Soinissa

135
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinilaissyntyinen urheilumies Aatos Takala on ollut perustamassa Soiniin jalkapalloseuraa SOPSia ja saman seuran alla alkoi salibandytoiminta paikkakunnalla.

Aatos asuu nykyään Seinäjoella, mutta sydän sykkii syntymäkunnan urheilun puolesta.

MAINOS

Takala on suunnitellut jo 90-luvulla säärisuojaa, mikä toimisi useamman urheilulajin säären suojana. Edesmenneen ”Kenkä-Kallen” kanssa kokeiltiin solumuovista tehtyä suojaa säären suojaksi.

Kehittely on jatkunut vuosikausia ja nykyinen Armour-säärisuoja koostuu neljästä toisiinsa laminoidusta kerroksesta. Sisä-ja ulkopinnan kangas tekee suojasta miellyttävän ja on helppo puhdistaa.

– Salibandy lajina on mennyt jonkin verran kontaktilajiksi. Mailaa käytetään entistä voimakkaammin ja iskuja tulee säären etuosan lisäksi reuna-alueille. Tämä suoja antaa rohkeutta peliin ja vauhtia siten lajiin entistä enemmän, kertoo Takala.

Aatos Takala on mukana yrityksessä Ajous Oy. Yritys on perustettu vuonna 2016. Mukana yrityksessä ovat myös soinilaislähtöiset veljekset Jarmo ja Jussi Majapuro. Tuote on suunniteltu ja valmistetaan Suomessa.

Takala ja useat entiset soinilaisaktiivit haluavat tukea paikkakunnan urheilutoimintaa. He lahjoittivat Armourin 15 säärisuojat SOPSin salibandyjunioreille.

Säbäkerhoa ohjaa Sami Uurinmäki. Näin juniorit pääsevät kokeilemaan suojia ja pelaamaan entistä rohkeammin.

Rami Puro

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa