Ketolalle voitto alamäkipenkin ja trapmaastanoston epävirallisissa MM-kisoissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Ylöjärvellä kilpailtiin alamäkipenkin ja trapmaastanoston epävirallisissa MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa.

Lajit ovat penkkipunnerruksen ja maastavedon kaltaisia, mutta alamäkipenkki on nimensä mukaisesti alaviistossa. Trapmaastanostossa tanko taas on erilainen kuin maastavedossa.

MAINOS

Kilpailun nimenä oli Urheilutalon tuplat. Kilpailun järjesti Ylöjärven Ryhdin voimanostojaosto. – Kilpailussa oli yleinen ja masters -sarja, eli ei lainkaan nuorten sarjaa. Olisin muuten kilpaillut nuorten sarjassa, mutta jouduin osallistumaan yleiseen sarjaan, kertoo alajärveläinen 20 -vuotias Niku Ketola.

Kilpailussa palkittiin yleisen ja masters sarjan kaksi parasta, lisäksi palkittiin myös jokaisen painoluokan voittaja.

– Vaikka tapahtuma oli erikoinen, niin osallistujien joukossa oli voimanostosta tuttuja kovia nostajia ja yleisöä oli aika runsaasti paikalla.

– Päätimme seuran kilpailijoiden kanssa lähteä mielenkiinnosta mukaan, vaikka olimme kokeilleet liikkeitä vain pari kertaa aiemmin, Lapuan Ponnistusta edustava Niku Ketola, joka oli ainoana alajärveläisenä mukana kisoissa.

Ketola voitti oman painoluokkansa, eli M100-sarjan. Tulokset olivat alamäkipenkki 162,5 ja trapmaastanosto 217,5 kiloa, yhteistulos 380 kiloa.

Hänen nostonsa olivat kokonaisuudessaan alamäkipenkin osalta 152,5, 160 ja 162,5 kiloa. Trapmaastanoston osalta tulokset olivat 185, 200, 217,5 kiloa, eli kaikki nostot onnistuivat.

Nikun päälaji on klassinen penkkipunnerrus.

MAINOS
Edellinen artikkeliEläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri vaatii kaikille turvallista ja arvokasta vanhuutta
Seuraava artikkeliLiikunta-aktiivisuuden lasku alkaa usein jo 7-vuotiaana