-3.7 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Petra Olli painii EM-pronssista

Lappajärven Veikkoja edustava vapaapainija Petra Olli painii perjantaina 65-kiloisten sarjan pronssimitalista Romanian Bukarestissa käytävissä painin euroopanmestaruuskisoissa. Mestaruutta puolustava Olli hävisi välierässä Azerbaidžanin Elis Manolovalle 5–1. Lappajärveläisen pronssiotteluvastus selviää perjantaina aamupäivän keräilyerissä.

Petra Ollin torstaina alkanut painiurakka 65 kilon sarjassa lähti etenemään lennokkaasti, kun avausottelussa kukistui Unkarin Gabriella Sleiz pistein 9–0. Toisella kierroksella lappajärveläinen pyöritteli 4–2-voiton Ukrainan Olena Kremzeristä.

Semifinaalissa Petra Ollin vastustajaksi tuli Azerbaidžanin Elis Manolova, jonka Olli kukisti viime vuonna EM-finaalissa pistein 3–1. Avauspuolikkaalla molemmat taistelivat ja azeri sai passiivisuushuomautuksen. Ottelun avauspiste kirjattiin Lappajärven Veikkoja edustavalle viisinkertaiselle arvokisamitalistille. Manolova kuittasi nopeasti tilanteeksi 2–1.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan katsomosta kuuluneen Petra, Petra -kannustuksen kera. Avaushetkillä Olli haki taaksemenoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tappiotilanteessa monta kertaa arvokisoissakin ollut lappajärveläinen haki oikean käden puolelta mahdollisuutta bravuuriinsa eli puikkaukseen. Manolova paini kuitenkin taktisesti hyvin, eikä lappajärveläinen päässyt tilanteen herraksi, vaikka hakikin vimmatusti lisäpisteitä. Kun ottelua oli jäljellä 1.05, sai Manolova jälleen passiivisuushuomautuksen. Punaisissa paininut Manolova sai ulosmenotilanteessa kolmannen pisteen, kun ottelua oli jäljellä 43 sekuntia. Loppuhetkillä Manolova käänsi Ollin selälleen ja kuittasi 5–1-voiton ja finaalipaikan.

Naisten vapaapainin 65-kiloisten finaali ja pronssiottelu painitaan perjantai-iltana.

Petra Olli on saavuttanut urallaan muiden muassa kaksi aikuisten EM-kultaa ja viime syksynä ensimmäisenä suomalaisena naispainijana historiallisen maailmanmestaruuden. Romaniassa pidettäviin EM-kisoihin Olli lähti tavoitteenaan kultamitali.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät