MAINOS

Kahvila Suninsalmi aukeaa jo ennen pääsiäistä

Kevät on koittanut ja Kahvila Suninsalmi aukeaa uuteen kesään! Kahvilan ovet aukeavat vielä ennen pääsiäistä, kiirastorstaina 18.4. kello 12.

Kahvilayrittäjänä kyläyhdistyksen omistamassa kiinteistössä toimiva Pirkko Mäkipelto kertoo, että ennen avajaisia on vielä paljon työtä tehtävänä, onhan kahvilan keittiössä tehty isoa remonttia. Myös kahvilan ulko-ovi on uusittu.

MAINOS

Keittiön koko tiskipuoli on remontoitu ja uudistettu ja on saatu uutta varastotilaa. Nyt keittiö on pelkästään ruuanvalmistuksessa käytettävää tilaa ja kirsikkana kakussa, Pirkko on hankkinut keittiöön upouuden pizzauunin.

Nyt pizzat tullaan paistamaan kiertoilma -tunneliuunissa, joka on ihan erilainen kuin aikaisemmin käytössä ollut pizzauuni.

Uusi uuni on ruuhkahuipuissa nopeampi, koska työntekijän ei tarvitse olla jatkuvasti seuraamassa paistumista ja pizzan valmistumisen kokonaisuus käy näin joustavammaksi.

Kaikkein parasta asiakkaan kannalta lienee kuitenkin se, että tällä nykyaikaisella uudella uunilla luvataan valmistuvan entistäkin rapeammat pizzapohjat!

Kahvila Suninsalmen valikoimat ovat ensi kesänä pienin muutoksin samanlaiset kuin viime vuonna, eli pizza on ehdoton ykkösartikkeli.

Viime kesänä Suninsalmella paistettiin 6500 pizzaa, joten Pirkko odottaakin mielenkiinnolla, millainen kesä nyt on tulossa. Myös grillituotteita, kuten ranskalaisia ja hampurilaisia, meni viime kesänä ennätysmäärät.

Myös juomapuolella kahvilassa jatketaan vanhaan malliin, olut on kesän ykkönen alkoholijuomissa, mutta tarjolla on myös siiderit, lonkerot, viinit ja väkeviäkin.

Työntekijöitä alkavaan kesään Pirkko on jo palkannut useampia, mutta etenkin keskikesän sesonkiin voivat halukkaat vielä käydä työpaikkaa kysymässä.

Suninsalmen Kahvila on paikka, jossa huomataan heti paistaako ulkona vai sataako. Pirkko Mäkipelto kuitenkin uskoo, että viime kesän jälkeen paikka tunnetaan alueella nyt niin hyvin, että vaikka joskus sataisikin, Suninsalmelle tullaan silti.

Kahvila on avoinna alkuvaiheessa päivittäin kello 12-20 ja kesäkuun alusta aukiolo pitenee iltayhdeksään saakka. Sesongin alkaessa ovet ovat mahdollisesti avoinna pidempäänkin.

Kahvilan seinillä nähdään jälleen myös Jouni Mäkipellon luontokuvia ja alueella tullaan järjestämään kesän kuluessa monenlaista tapahtumaa, kuten Ränki-Rock ja Suninsalmi Soi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version