Alajärven 4H -yhdistys palkitsi aktiivejaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H-yhdistys jakoi vuosikokouksessaan stipendejä aktiivisille nuorille. Lisäksi Tarina Tomminen sai 4H-liiton myöntämän Etelä-Pohjanmaan 4H-stipendin.

– Tarina on ollut 4H-toiminnassa 6-vuotiaasta asti monipuolisesti mukana. Alakouluikäisenä Tarina oli kerholaisena heppakerhossa ja monitoimikerhossa.

MAINOS

– Yläkoulu- ja lukioaikoina Tarina on toiminut 4H-toiminnassa kioskinmyyjänä, kotipalvelutöissä, satutuntien lukijana, lastentapahtumissa apuna sekä 4H-yrittäjänä, kertoo Alajärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Krista Savola palkitsemisen perusteista.

Hilja Neuvonen vastaanotti kunniakirjan ja stipendin aktiivisesta 4H-toiminnasta.

– Tarina on ollut myös mukana aktiivisesti 4H:n kansainvälisessä toiminnassa. Vuonna 2014 Tarina oli 4H-vaihdossa USA:ssa kuukauden ja vuonna 2018 kolme kuukautta USA:ssa sekä Sveitsissä kolme kuukautta.

– Tarina toimii myös Alajärven 4H-hallituksen nuorisojäsenenä. Tarina on kaikessa 4H-toiminnassa ollut hyvin aktiivinen ja tunnollinen. Tarina on myös rohkeasti osallistunut kansainväliseen toimintaan ja saanut sitä kautta hienoja kokemuksia.

Alajärven 4H-yhdistys jakoi Hilja Neuvoselle ja Annika Ränkimiehelle kunniakirjat ja stipendit aktiivisesta 4H-toiminnasta sekä kaikille 12 kerhonohjaajalle palkinnot kerhotoiminnan toteuttamisesta.

Alajärven yrittäjät palkitsivat viime vuonna aloittaneet 4H-yrittäjät Hilja Neuvosen ja Matias Palmun.

Vuosikokouksen osallistujat saivat eksoottisia makuelämyksiä, kun Alajärven 4H-yhdistyksessä toiminnanohjaajana aloittanut Liu Etelämäki valmisti kokoukseen kiinalaista ruokaa.

Liu Etelämäki ja toiminnanjohtaja Krista Savola suunnittelevat tulevalle kesälle monipuolista leiritoimintaa, tapahtumia, retkiä ja kesäkerhoja. Kesän 2019 toiminnasta tulossa lisätietoa huhti-toukokuun aikana.

Vuosikokouksessa käytiin läpi vuoden 2018 toimintaa.

4H-järjestössä toteutetaan ”Kolme askelta työelämään”-toimintamallia. Ensimmäisellä askeleella 4H-kerhotoiminnassa lapset oppivat monipuolisesti elämänhallintaa tukevia käytännön ja käden taitoja. Samalla he oppivat tunnistamaan omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa.

Toisella askeleella yli 13-vuotiaat nuoret osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämiin valmennuksiin, koulutuksiin ja kursseille, joiden kautta heillä on edelleen mahdollisuus saada työtä.

Kolmannella askeleella nuoret työllistyvät 4H:n kautta erilaisiin töihin ja yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria kannustetaan ja opastetaan oman 4H-yrityksen perustamiseen.

4H-nuorisotoiminnan avaintuotteita ovat kerhot, kurssit, työllistäminen sekä yrittäjyys. Alajärvellä kerhoja ja teemakerhoja oli 19, joiden osallistumiskertojen määrä oli 279.

Nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä 9752,92 euroa ja 4H-yrityksiä oli kuusi ja niiden yhteenlaskettu myyntitulo oli 5334,95 euroa.

Yhdistyksen hanketyö koostui vuonna 2018 Aputiimi-, Pysy polulla- sekä Sadustus- hankkeesta. Aputiimi- hanke jatkoi edellisvuoden työllistämistä edistäviä palveluja tarjoten asiakkaille työvalmennusta vuoden aikana.

Hanke työllisti kokopäiväisesti työvalmentajan sekä projektipäällikön 50 prosentin työajalla.

Pysy Polulla- hanke toteutettiin Aisaparin hallinnoimana kesän 2018 aikana. Keskustan kuntoradalle pystytettiin luontokohteita esittelevä kyltistö. Hanke työllisti alaa opiskelevan työntekijän kesän ajaksi. Polun avajaisia vietetään vuoden 2019 aikana.

Syksyllä 2018 alkoi Suomen kulttuurirahaston avustuksella Sadutus-hanke, jonka tarkoituksena on elävöittää alueen sanataidetta. Hankkeeseen palkattiin yksi työntekijä, joka on kiertänyt yhdistyksen kerhoissa saduttamassa kerholaisia.

Hankkeen puitteissa järjestettiin kaksi nukketeatterinäytöstä Lehtimäellä sekä Menkijärvellä. Sadutus-hanke jatkuu vielä vuodelle 2019.

Töysän säästöpankkisäätiö myönsi avustuksen Lego Technics kerholle, johon yhdistys pystyi avustuksen avulla ostamaan lego-paketteja innokkaita rakentelijoita varten.

Edellinen artikkeliVarmista talkooväen vakuutusturva!
Seuraava artikkeliAlajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä keskusteltiin maaseudun asioista