-5.9 C
Alajärvi
perjantai 19.4.2024
MAINOS

Koiranpäivää vietetään tänään!

Tänään keskiviikkona 24. huhtikuuta vietetään jo 13. kertaa valtakunnallista Koiranpäivää.

Tämän vuoden Tunne koiraystäväsi -kampanjalla tuodaan esille koiran asemaa perheenjäsenenä ja muistutetaan vastuullisuuden tärkeydestä koiran hankinnassa.

MAINOS

Koirien omaan juhlapäivään voi osallistua eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa ja jakamalla koiransa tarinan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #koiranpäivä2019.

Koiranpäivä on Kennelliiton käynnistämä vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on tuoda esille koiran merkitystä sekä kertoa koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja osana yhteiskuntaa. Tämän vuoden kampanjalla muistutetaan, että koira tuo mukanaan kokonaisen elämäntavan parhaimmillaan yli 10 vuodeksi ja siksi koiran hankintaa on pohdittava huolellisesti eri näkökulmista.

Suomessa on noin 700 000 koiraa. Eri rodut ovat kehittyneet hoitamaan erilaisia tehtäviä ihmisen kumppanina. Nuo tehtävät vaikuttavat koiran tarpeisiin ja siihen, millaisessa puuhassa ja seurassa koira voi hyvin.

Kovimmassakin pentukuumeessa onkin paitsi harkittava, onko koiran eteen valmis laittamaan aikaa, vaivaa ja rahaa, myös tehtävä huolellista taustatyötä siitä, millainen koira parhaiten sopisi omaan elämäntyyliin ja mistä koiran voi hankkia luotettavasti. Kun koiran tuloon valmistautuu huolella, sekä koira että omistaja voivat hyvin.

Suomen Kennelliitto kutsuu kaikkia koiranomistajia juhlimaan koirien omaa päivää juuri itselle sopivalla tavalla. Kannustamme jakamaan sosiaalisessa mediassa tarinoita valmistautumisesta koiran tuloon ja yhteisestä arjesta tunnisteella #koiranpäivä2019.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät