-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Vedon esports-joukkue heti maan eliittiin

Vimpelin Veto on tehnyt uuden aluevaltauksen, nyt elektronisen urheilunpuolelle. Ytimekkäästi Veto-nimellä toimiva esports-joukkue on selvittänyt tiensä CSGO:n eli Counter-Strike: Global Offensive -ammuntapelin uuteen valtakunnalliseen pääsarjaan, jonka nimi on Telia Esport Series.

Sarjan nettikarsintoihin osallistui yhteensä 200 joukkuetta, joista kahdeksan parasta valittiin turnaussarjaan. Veto selvitti ainoana kahdeksasta joukkueesta tiensä pääsarjaan ensin avoimen ja sittemmin suljetun karsinnan kautta.

Vedon taival alkaa maanantaina, kun se kohtaa kello 21 alkaen KOVA Esportsin. Veto kohtaa pesiskentiltä tutun rakkaan vihollisensa, Sotkamon Jymyn elektronisen urheilun SJ Gaming -joukkueen 13.5.

Vedon joukkueessa pelaavat Panu ”p12” Schutschkoff, Lauri ”Lardek” Ala-Outinen, Tommi ”Hookin” Saarinen, Valtteri ”Lehtori” Pynnönen ja Aleksi ”Albert” Järvinen.

Schutschkoff asuu Helsingissä, Ala-Outinen Kouvolassa, Saarinen Hangossa, Pynnönen Mikkelissä ja Järvinen Nurmijärvellä. Joukkueen taustavoimina ovat elektronisesta urheilusta vahvan kokemuksen omaavat Mikko Kalijärvi ja Christian Joutsenvuori.

Lapualainen Kalijärvi vastaa joukkueen viestinnästä ja markkinoinnista ja Joutsenvuori on joukkueen managerina. Valmentajaa joukkueella ei vielä ole, mutta Joutsenvuori toteaa, että valmentaja tarvitaan ehdottomasti.

– Kandidaatteja on kyllä, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon. Haluamme kovan kaliiperin valmentajan tähän kovaan joukkueeseen. Alkuun päästään ilman valmentajaa, mutta sitten kun lähdetään kovia tiimejä vastaan treenaamaan, tarvitaan valmentaja.

Kovaan sarjaan

Veto on Telia Esport Seriesissä kovassa seurassa, sillä maailmanlistalla viidentenä oleva suomalaisjoukkue ENCE on myös mukana runkosarjassa. Veto ja ENCE kohtaavat toisensa 7.5.

Veto nostaa vahvuudekseen motivoituneet joukkueen jäsenet, menestyksenhalun ja positiivisen ilmapiirin. Joukkueen menestyksenhalusta kertoo muiden muassa sen harjoitusmäärä.

Joukkue pelaa 20 tuntia viikossa ja ohjelmaan kuuluu yksilöharjoittelua. Pelivideoita ja pelien uusintoja katsotaan taktiikkamielessä ja joskus saatetaan lähteä tiimikaverin kanssa katsomaan vastustajien pelejäkin.

Veto-viisikko on pelannut joukkueena vuoden alusta lähtien ja pelaa TES:n lisäksi kahta muuta CS GO -liigaa: kansainvälistä ESEA-sarjaa ja Finnish Esport League -sarjan karsintaa.

Telia Esports Seriesissä joukkueen tavoitteena on lähteä haastamaan kolmea kärkijoukkuetta ja hakemaan pystiä itselleen. Joukkueen TES-taivalta voi seurata myös kotisohvalta käsin, sillä otteluita nähdään Sub-televisiokanavalla ja MTV:n suoratoistopalvelussa.

Uutta potkua ja mahdollisuuksia

Tänä vuonna 85 vuotta täyttävän Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi ei peitellyt tyytyväisyyttään perjantain tiedotustilaisuudessa. Lakaniemen mukaan elektroninen urheilu on kasvanut valtavasti.

– 19–27-vuotiaiden keskuudessa esportsia seurataan enemmän kuin jääkiekkoa. Suomen kärkiseurana meidän on oltava hereillä ja seurattava kehitystä. Vedon esports-joukkueen some-näkyvyys tulee olemaan valtava. Tätä kautta Veto saa näkyvyyttä ja uusia sponsoreita koko seuralle.

Vetoon on perusteilla elektronisen urheilun toimikunta, jonka tavoitteena on myös olla luomassa Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle esportsin täydellistä ekosysteemiä. Siihen kuuluvat muiden muassa tapahtumien – kuten pelileirien – järjestäminen, Suomen parhaimpia nuoria pelaajia Järviseudulle vetävä esports-koulu, junioritoiminnan aloittaminen sekä pelaajapolun luominen ensimmäisenä Suomessa.

– Veto esports ja Järviseudulle muodostuva esports-ekosysteemi on ehdottomasti koko seutukunnan yhteinen suuri voimannäyttö ja yhteen hiileen puhaltamisen tulos, Mikko Kalijärvi toteaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät