0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Lappajärvelle kaikkien aikojen ensimmäiset köydenvedon SM -kisat!

Suomen Köydenvetoliitto järjestää ensimmäiset viralliset köydenvedon SM-kilpailut Lappajärven Yrittäjien 50-vuotisjuhlamarkkinoilla 19.7.

Köydenveto urheilulajina on saanut alkunsa 1800-luvun alkupuolella ja 1900-luvulla se on ollut myös osa Olympialaisia.

Tänä päivänä köydenvedossa kilpaillaan maailmanlaajuisesti yli 70 eri maassa, mutta Suomen ensimmäiset viralliset kilpailut järjestetään Lappajärvellä tulevana kesänä.

Voimalajiliitto liittyi kansainvälisen köydenvetoliiton jäseneksi 2018 ja perusti aputoiminimekseen Suomen Köydenvetoliiton lajin markkinointia edistääkseen.

Voimalajiliitto on antidopingtoiminnan alainen, kehonvoimaa vaativien lajien (vahvin mies/nainen, tankotanssi, highland games, otevoimailu köydenveto ja muita yksittäisiä kilpailuja) kansallinen ja osin myös kansainvälinen lajiliitto.

Liitto on myös Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsen. Köydenvedon kilpailuformaatissa mitellään kahdeksan henkilön joukkuein useissa eri sarjoissa.

Virallisen SM-kilpailun lisäksi Lappajärvellä järjestetään myös lähistön kuntien välinen leikkimielinen köydenveto -kilpailu. Tapahtumaan otetaan mukaan myös enintään kuusi joukkuetta näytössarjaan varsinaisen SM-kilpailun ulkopuolelle.

Lappajärven Yrittäjien 50-vuotisjuhlamarkkinat 19.-20.7. keräävät kunnan keskustaan kahdeksi päiväksi yli sata markkinamyyjää ja näytteilleasettajaa sekä tuhansia markkinakävijöitä.

Käsityöläisille ja alkutuottajille on tänä vuonna oma myyntialueensa ja heitä nähdään paikalla aiempaa enemmän.

Köydenvedon SM-kisojen lisäksi juhlavuoden ohjeisohjelmasta löytyy mm. perjantain alkuillan markkinatanssit Antti Ahopello tahtiin sekä iltayön perinteinen Koskirock. Lauantaina kisataan Lappajärven kylien välinen köydenvetokilpailu ”Vetävin Kylä”.

Koko markkinoiden ajan tapahtuu myös ohjelmalavalla ja luvassa on musiikkia, puheenvuoroja ja näytöksiä, yllätyksiä unohtamatta!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät