MAINOS

Veneilykausi alkamassa Järviseudulla

Jäiden lähdettyä alkaa monilla veri vetämään vesille. Toisille on tärkeintä pinnan alla lymyävät saaliskalat, mutta on niitäkin veneilijöitä, joille maisemien ihailu ja yleensä vesillä olo on riittävä syy päästä järvien selille.

Osalle riittää yksi järvi tai vesistö ja silloin kannattaa luonnollisesti hankkia laituripaikka. Venetrailerin omistavat saattavat veneillä eri vesistöissä ja silloin on vain löydettävä hyvä laskupaikka paatille.

MAINOS
Lappajärven keskellä sijaitseva Selkäsaari on hieno retkikohde veneilijälle.

Suninsalmi on suosittu veneilykohde Ähtärinjärven vesistössä

Rannankylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Henri Ojala kertoo, että Ähtärinjärvellä Lehtimäen Suninsalmella on vielä vapaana kymmenisen venepaikkaa.

Venepaikan hinta on 120 euroa/ kausi. Suninsalmen kahvilan rannassa on myös hyvä ramppi, josta veneen saa vesille päiväretkiä varten.

Kahvila avattiin pääsiäisenä ja se palvelee asiakkaita joka päivä. Lauantain avantouinteja jatketaan yleisön pyynnöstä aina toukokuun loppuun saakka. – Avanto on vaan nyt hieman suurempi, kun jää on sulanut, naurahtaa Ojala.

Rantasaunaa voi vuokrata omaan käyttöön kahdeksi tunniksi 35 euron maksulla ja kolmeksi tunniksi 45 eurolla.

Suninsalmelta pääsee veneilemään Ähtäriin saakka noin 35 kilometrin matkan. Matkalla on pari siltaa, joiden alittamisessa pitää ottaa huomioon veneen korkeus, muistuttaa Ojala.

Alajärvellä ei enää kaupungin ylläpitämää venesatamaa

Teknisen toimen toimistosihteeri Pirjo Rintalan mukaan Alajärven Kirkkorannassa olevaa laituria ei ole muutamaan vuoteen enää vuokrattu venepaikoiksi.

Syynä on se, että puomista huolimatta alueella tehtiin ilkivaltaa veneille ja laitureille.

Paikalla on veneiden laskupaikka ja jos joku haluaa käydä laskemassa veneen, niin puomin avaimen voi hakea teknisen toimen toimistosta. Keskustassa on kuitenkin yksityinen laituripaikka, josta voi kysellä vapaita paikkoja.

Alajärven kaupungin Lappajärven Isoniemessä olevat venepaikat on tällä hetkellä kaikki varattu. Rintala ottaa kuitenkin varauksia vastaan, jos paikkoja vapautuu kevään aikana.

Isoniemeen kaavaillaan lisää venepaikkoja kymmenelle veneelle. Isoniemessä on myös hyvä veneenlaskupaikka kaikkien vapaassa käytössä sekä leirintäalue. Venepaikka Isoniemessä maksaa 150 euroa vuodessa.

Vimpelin venepaikat

Vimpelin Kisarannassa on teknisen toimen toimistosihteerin Marja-Leena Laakson mukaan suosittu veneenlaskupaikka ja Savonjokea pitkin pääsee Vimpelin keskustaan Saarikentän laituriin.

Katajalahden satama sijaitsee noin kuusi kilometriä Vimpelin kuntakeskuksesta etelään Pokelan kylässä, Pokelantien välittömässä läheisyydessä. Alueella on veneenlaskupaikka, grillikatos ja lintutorni. Satamaa kutsutaan myös kalasatamaksi.

Alueella toimii kalankäsittelylaitos, joka on lähinnä ammattikalastajien käytössä.

Katajalahdessa on vapaana muutamia venepaikkoja ja niitä voi kysyä Kullervo Katajalta. Venepaikan hinta on 80 euroa kaudessa.

Karvalan satama sijaitsee Lappajärven länsirannalla, Karvalan kylässä. Satamarakenteet koostuvat rannan suuntaisesta betonilaiturista ja grillikatoksesta.

Sataman yleiskunto on hyvä ja siellä on myös veneenlaskupaikka. Karvalan venepaikkoja kannattaa kysyä kyläyhdistyksestä.

Lappajärvellä myös laivaliikennettä

Lappajärven veneilykartta on ladattavissa Lappajärven kunnan sivujen kautta ja metsähallituksen palvelusta retkikartta.fi/mobile voit katsella karttaa puhelimella. Ilmainen maastokartat -sovellus on myös varsin kätevä järvellä navigointiin.

Lappajärven kunnan teknisen toimen toimistosihteeri Marita Lantela kertoo, että sairaalan rantaan on saatu kuusi lisäpaikkaa ja satamaa on muutoinkin ruopattu tämän kevään aikana.

Rovastilan rannassa on lisäksi kahdeksan vapaata laituripaikkaa. Mikäli haluaa oman venepaikan Lappajärven rannasta niin kannattaa ottaa yhteyttä tekniseen toimeen pikimmiten. Laituripaikkamaksu 161,20 euroa kausi.

Laivaliikenne jatkuu kesällä M/S Veannettarella. M/S Veannettar tekee kesäisin opastettuja ryhmämatkoja tilauksesta ja reittiliikennettä. Aikataulut voi tarkistaa Lakiksen sivujen kautta.

Lappajärven veneenlaskupaikat ovat Kivitippu, Sairaalan ranta, Kalasatama, Halkosaari ja Karvalan nuorisoseuran ranta. Laituripaikat löytyvät Sairaalan ja Rovastilan rannasta.

Lappajärven keskellä sijaitseva Selkäsaari on hieno retkikohde veneilijälle. Saaresta löytyy myös yöpymiseen soveltuva autiotupa ja nuotiopaikka.

Autiotupa toimii samalla mallilla kuin esimerkiksi Lapin autiotuvat. Retkeilijät siis jättävät paikan aina vähintään yhtä siistiin kuntoon kuin se oli tullessa.

MAINOS
Exit mobile version