MAINOS

Tavataan torilla – yli 50 järjestöä tempaisee yhdessä Alajärvellä!

Tulevana maanantaina 6.5. kello 16-19 Alajärven Palotorilla on luvassa monenlaista tekemistä, kokemista ja näkemistä jokaiselle vauvasta vaariin, kun Järviseudun alueen yhdistykset järjestävät yhdessä hienon yleisötapahtuman, Järviseudun Järjestömarkkinat.

Mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut tähän mennessä jo reilut 50 järjestöä ja yhdistystä, eli tori tulee olemaan täynnä toimintaa! Luvassa on musiikkia, runoja, loruja ja leikkejä Eläkeliiton eri yhdistyksiltä ja Järvi-Pohjanmaan Seniorit pitävät keppijumppaa ja opastavat sauvakävelyn tekniikkaa.

MAINOS
Etelä-Pohjanmaan Kuulo ry tuo järjestömarkkinoille Kuuloliiton kuuloauton. Toimintaa onkin luvassa ihan jokaiselle, vauvasta vaariin!

EHYT ry on markkinoilla yhteisen pyöräilyteeman alla Etelä-Pohjanmaan sydänpiirin ja Liikenneturvan kanssa. Liikenneturvan aiheena ovat turvallinen pyöräily, pyöräilysäännöt ja pyöräilykypärän käyttö. Mukana on myös onnenpyörä ja tehtäväpiste lapsille.

4H Alajärven pisteessä voit osallistua Tunnista yrtti -kilpailuun ja Välipalalla on väliä -kampanjaan. Luvassa on myös kasvomaalausta.

Eteläpohjalaiset Kylät ry esittelee kylien tarjoamia tiloja ja toimintoja. Menkijärven kyläyhdistys esittelee kylän tapahtumia ja kesäkahviota. Mukana on myös Rannankylän kyläyhdistys.

Etelä-Pohjanmaan Kuulo ry tuo järjestömarkkinoille Kuuloliiton kuuloauton.

Kuuloauto tarjoaa matalankynnyksen paikan tulla testauttamaan oma kuulo ja saada lisätietoa kuulon kuntouttamisesta. Kuuloauto tekee testejä jo kello 10-15.

Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus perustaa Järjestömarkkinoille tiedotuspisteen, Muistiyhdistys tuo paikalle muistimimmit Miinan ja Mantan ja Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura Kirjoittamattomat -valokuvanäyttelyn.

Järvi-Pohjanmaan Risteyspaikka ry esittelee nuorten kahvilatoimintaa ja tapahtumia. Kennelkerholla on luvassa kurssiesittelyä koirien kanssa ja Diabetesyhdistys tekee tutuksi toimintaa. SEAMK:n opiskelijoita tulee tekemään diabeteksen riskikartoitusta ja verensokerimittausta.

Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n ja OmaisOiva-hankkeen pisteessä on testattavana omaishoitajan painava reppu. Kriisikeskus Mobile esittelee videovälitteisen kriisiauttamisen kokeilua sekä teettää stressitestiä.

MLL Pohjanmaan piiri järjestää toimintaa ja ohjelmaa valtakunnallisella leikkipäiväteemalla yhdessä paikallisyhdistyksen kanssa ja Ystävänkortti-toiminta tuo paikalle palapelin ja tarinoita ystävyydestä. FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n viestinä on mielen hyvinvointi.

Pohjanmaan Syöpäyhdistys jakaa ohjeita ihon suojaamisesta auringossa. Lisäksi neuvotaan rintojen tutkimisessa ja teetetään nikotiinitestejä ja häkämittauksia. Paikallisyhdistys on mukana osastolla.
Alajärven Ankkurit ry pystyttää järjestömarkkinoille leikkisiä pesispisteitä ja esittelee välineistöä.

Oma pisteensä on myös Alajärven voimistelu ja liikunta ry:llä ja Eetu Puntala esittelee Liikunnasta Yhteistyöllä Iloa ja Elinvoimaa -hanketta. Alajärven kaupungin liikuntapalveluilla on luvassa pyöräilykauden avauksen merkeissä mehutarjoilu ja arvontaa. Mukana tapahtumassa on myös Lappajärven kunta, Lappajärven Veikot ja Alajärven Latu.

SPR Alajärven osaston ensiapuryhmä päivystää markkina-alueella. Teltassa lapsiperheiden ensiaputaitoja ja kodin turvallisuus.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ständillä kerrotaan millaista minkälaista kumppanuutta SeAMK voi tarjota. Mukana tapahtumassa ovat myös kirjasto, kuvataideyhdistys, Keidas, Lehtimäki-seura, Matkaoppaat, Järviseudun hengitysyhdistys ja paikallistoimikunta Silmu.

Alajärven seurakunta pystyttää torikappelin hiljentymiseen ja rukouskivien tutkiskeluun. Torikahvilan järjestävät Nelimartat.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version