0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

和 WA kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely avautuu pian Alajärvellä

Alajärvellä nähdään alkukesästä laaja katsaus japanilaista taidetta. Kaksi viikkoa 29.5.–12.6.kestävä näyttely järjestetään yhteistyössä Japan International Artist Societyn (JIAS) -taiteilijaseuran ja Club des Amis de l’Europe et des Arts (CAEA) -järjestön kanssa.

Vastaavia näyttelyitä on järjestetty yli 50 kertaa vuodesta 1973 lähtien ympäri mailman.

Alajärven näyttely on ensimmäinen kerta kun näyttely järjestetään Suomessa maiden 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.

CAEA -järjestö haluaa yhdistää ihmisiä taiteen kautta ja heidän tavoitteensa on levittää positiivista viestiä taiteen avulla sekä luoda japanilaisille taiteilijoille uusia kansainvälisiä verkostoja.

Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa, sekä Villa Väinölässä.

Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja, opastuksia, työpajoja sekä teeseremonia ja kalligrafia-työnäytös, jolla edistetään kulttuurivaihtoa maidemme välillä. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, koska näyttelyn järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni halukas pääsisi näkemään näyttelyn.

Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, luontosuhde ja harmonia, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA viittaa.

Esille tulee eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä esineteoksia. Suuri osa teoksista edustaa perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä nihongaan ja kalligrafiaan, mutta mukana on myös esimerkiksi öljy-, akryyli- ja akvarellimaalausta.

Näyttelyn teoksissa vuoropuhelussa ovat niin perinteinen japanilainen kulttuuri ja taide kuin uudenlaiset ilmaisumuodot.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät