24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Markkinat käynnistävät kesän Alajärvellä!

Alajärvellä järjestetään ensi viikon torstaita lauantaihin 16.-18.5. Kesänavausmarkkinat, joissa mukana on kaikki yli 30 Kaupan kehittämisryhmään kuuluvaa liikettä paikkakunnalta!

Voikin sanoa, että Alajärvellä markkinat tulevat kaikkialle ja mukaan kannattaa lähteä ihan jokaisen!

MAINOS

Kauppiaiden yhteiset markkinatapahtumat ovatkin juttu, joka vetävät kerta toisensa perästä Alajärvelle väkeä läheltä ja kaukaa.

Asiakkaat tietävät, että kun Alajärvellä kauppiaat lupaavat kovia tarjouksia uutuuksista ja hullunhalpoja poistoja päättyneen sesongin tuotteista, niin niitä silloin myös saadaan.

Saarenpää Oy:n myymäläpäällikkö Jukka Peltokangas, Kesport-kauppias Lauri Joensuu ja Järviseudun Varaosan kauppias Tuomo Lammi kertovat, että heillä liikkeet ovat nyt täydessä iskussa kesän tuloon ja markkinoihin.

– Järviseudun Varaosassa markkinoiden ykköstuote tulevat olemaan Husqvarnan robottileikkurit, Tuomo Lammi sanoo ja kertoo, että tällä hetkellä noin 80 prosenttia kaikista heidän myymistään leikkureista on jo robotteja.

– Husqvarna on ylivoimainen markkinajohtaja sektorilla ja myymme robotit asiakkaille avaimet käteen -asennuksella käyttöopastuksineen.

Lammi kertoo, että robotti ei ole enää vain pienten pihojen leikkuri, vaan pihan koko voi olla jopa 5000 neliötä! – Lisäksi uusi neliveto -robotti selviää jopa 70 prosentin kallistuksesta, eli maanpinta saa kohota metrillä jopa 70 senttiä ja robotti leikkaa edelleen.

Robottien vallatessa markkinoita perinteiset lykättävät ruohonleikkurit ovat saaneet väistyä, niitä kysytään enää vähän. Robotin lisäksi kysyntää on edelleen ajoleikkureille.

– Robotti ei enää ole edes ajoleikkuria kalliimpi, vaan päinvastoin. Hyvä ajoleikkuri maksaa 3000-4000 euroa ja 3000 eurolla saa jo robotin, joka ajaa 3000 neliön pihan kuluttaen käytössä vain muutaman euron sähköön!

Robotteihin tutustumisen ohessa voi Järviseudun Varaosassa tutustua myös Peugeot skoottereihin, jotka ovat tulleet tänä keväänä liikkeen valikoimiin.

Kesportissa tulevien markkinoiden ykkösjuttu ovat sähköpyörät, joita tulevana torstaina on esillä Helkaman edustajan esittelemänä hurjat 15 eri mallia.

– Sähköpyörien kysyntä on tänä keväänä lähtenyt hurjaan nousuun, Lauri Joensuu kertoo ja sanoo, että siinä missä Saksassa niiden kysyntä on noin 30 prosentin kasvussa, niin Suomessa mennään jopa 50 prosentissa.

Nyt sähköpyöriä pääsee Kesportilla tutkimaan ja testailemaan, koska 15 eri mallissa niitä on tutustuttavissa laidasta laitaan.

Polkupyörien lisäksi markkinahumussa voi tehdä muitakin hyviä ostoksia, sillä tekstiileistä ja etenkin jalkineista on tulossa rajuja poistoeriä. Lisäksi kaikki kesäurheiluvälineet myös joukkuepeleihin pesä-, jalka- ja koripalloon, ovat esillä.

Saarenpää Oy:llä keskitytään markkinoiden aikana kesään ja pihatöihin, sillä tarjolle laitetaan laajat valikoimat tuotteita puutarhanhoitoon.

Esillä on niin robotteja, ajoleikkureita ja trimmereitä laajoin valikoimin. Lisäksi Saarenpäältä löytyy terassinrakentajalle kiinnikkeet, kyllästeet ja maalit.

– Panostamme markkinoilla pihatöihin, joihin tarvittavia tuotteita on esillä ja tarjolla laajalla skaalalla, Jukka Peltokangas sanoo.

Markkinat valtaavat myös likipitäen kaikki muutkin Alajärven erikoisliikkeet ja Kaupan keskus Alajärvi -sivulta on markkinoiden aikana nähtävillä livevideoita eri kaupoista.

Videointia hoitavat Jamin opiskelijat, joiden kanssa kaupan Kehittämisryhmä on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät