-5 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Pub Applejack palvelee ja laajenee Vimpelissä

Vimpelin katukuvaan äskettäin ilmestynyt Pub Applejack -kyltti on herättänyt kiinnostusta ohikulkijoissa.

Torstaina vietettiin Vesa Katajan isännöimän pubin avajaisia pullakahvitarjoilun kera. 50 asiakaspaikan pubi täyttyi, ja paikalle saapuneet elivät mukana Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen kaudenavauksessa, jota seurattiin televisioruudun välityksellä.

Vimpelissä ehdittiin elää jokunen kuukausi ilman toimivaa ravintolaa. Yrittäjäksi ryhtynyt Vesa Kataja kertoo, että kun kukaan ei alkanut laittamaan uutta pubia tai ravintolaa pystyyn, hän kävi tammikuussa ostamassa samassa kuussa perustamansa yhtiön lukuun kalusteita Kainuusta.

– Kysyin vuokratiloja yksityisiltä ja kunnalta. Vimpelin Keskuskiinteistöt Oy:n omistaja eli kunta oli suopea ja myötämielinen asialle, kun Vimpelissä ei ollut ravintolaa, summaa Kataja, joka oli jo pidempään miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä, mutta ei ollut päättänyt, että minkä alan yrittäjäksi ryhtyisi.

Asiat etenivät loppujenlopuksi melko nopeaan tahtiin. Pisimpään meni Vesa Katajan mukaan anniskeluluvan saamisessa. Pub Applejackilla on A-oikeudet.

Paljon talkoita

Vesa Katajan onnistui pitää pubihanke salassa, vaikka hänkin kertoo kuulleensa Vimpelissä pitkään velloneita huhuja ja juttuja perustettavasta ravintolasta, sen paikasta ja taustahenkilöistä.

Pubin värimaailma on sisustusalan ammattilaisen suunnittelema ja maalaustyössä Katajalla oli käytettävissään alan ammattilainen. Hän sai myös mittavaa talkooapua kavereiltaan ja muilta kyläläisiltä – osin pyytämättä. Entisessä Siwan kiinteistössä toimivan Pub Applejackin pinta-ala on 70 neliömetriä.

– Kiinteistön edustalle rakennetaan 30 neliömetrin suuruinen terassi, toteaa Kataja lähiajan suunnitelmistaan.

Vesa Kataja on tuore ravintola-alan yrittäjä. Pub Applejackin avajaisia vietettiin torstaina.

Pub Applejackin yrittäjällä on aikaisempaa kokemusta ravintola-alan yrittäjyydestä.

Kataja vastasi yhden talven ajan Lakiksen rinneravintolan toiminnasta. Ravintola-alan yrittäjyyteen Vesa Katajaa kannusti myös se, että hän haluaa olla tekemisissä ihmisten kanssa.

– Odotan yrittäjyydeltä, että pubin toiminta tulisi kannattavaksi ja että pub saisi asiakaskuntaa Vimpelistä ja lähialueilta.

Pubin persoonallinen nimi tulee Katajan perheen lemmikkikissan nimestä. Rag doll -rotuisen, Jaskaksi kutsutun kissan virallinen nimi on Applejack.

Jälkipelejä ja karaokea

Vesa Kataja suunnittelee, että Pub Applejack on suljettu maanantaisin ja tiistaisin – ellei Saarikentällä pelata noina iltoina miesten Superpesistä.

Keskiviikosta perjantaihin ovi aukeaa kello 18 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin puolelta päivin. Anniskelulupa mahdollistaa tarjoilun kello 1.30:een saakka.

Vesa Kataja kertoo, että Pub Applejackissa näkyy Ruutu+:n tarjonta eli esimerkiksi kaikki Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen koti- ja vierasottelut Fanikamera- tai monikameratuotantoina.

Myös televisiokanavien tarjontaa voi seurata – esimerkiksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen otteluita MM-kisoissa. Karaokeakin Pub Applejackissa pääsee laulamaan.

Päivätyökseen autonkuljettajana toimiva Vesa Kataja aikoo jatkaa edelleen ansiotyössään.

Moottoripyöräilyä harrastava Kataja on toiminut viitisen vuotta vuonna 2000 perustetun moottorikerho MC Craterin puheenjohtajana. Moottoripyöräharrastus näkyy myös Pub Applejackin logossa, johon ikuistettu vetoratas ja hihna.

Kataja toimii myös Saarikentän Superpesis-otteluissa järjestyksenvalvojana: tässä tehtävässä hänellä on alkamassa kolmas kausi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät