0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Soinissa tuttu puheenjohtajisto jatkaa

Soinin kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina valitsemaan puheenjohtajiston ja kunnanhallituksen seuraavan kaksivuotisjakson ajalle.

Mikko Källi jatkaa valtuuston puheenjohtajana, Veijo Jousmäki 1. varapuheenjohtajana ja Markus Väliaho 2. varapuheenjohtajana.

MAINOS

Juha-Pekka Keisala jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Marjastiina Sorvali. Muut jäsenet ovat Rami Puro, Hilkka Raitanen, Atte Apilasaho, Terho Korpela, Tapani Akonniemi ja Maija-Liisa Keisala.

Kesäkuun alusta paikkakunnalta muuttavan Ritva Paarvalan tilalle valittiin Satu Laitila ja hänen varalleen Kari Laasasenaho. Valtuustoon nousee Paarvalan tilalle 1.7.alkaen Ano Halla-aho.

Pihlaanmäen alueen tonttihinnoittelusta käytiin kunnanhallituksessa perinpohjaista keskustelua ja esitettiin rivitalotonttien neliöhinnaksi 5 euroa.

Valtuustossa Hilkka Raitanen esitti 7 euron hintaa, mutta se ei saanut kannatusta. Lopullinen hinta on 5 euroa ja kunnanjohtaja Juha Viitasaaren mukaan tällä hinnoittelulla vuoden verran vireillä ollut hanke pääsee eteenpäin.

Kirjastolle on myönnetty Koko Soini lukee -hankkeeseen Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta 22000 euroa. Kunnan omarahoitusosuus on 5500 euroa ja ne katetaan kirjaston nykyisisitä määrärahoista.

Sivistystoimenjohtaja Kati Tiala kertoo hankkeesta, että tavoitteena on saada lukuharrastusta vietyä neuvolasta vanhusväestöön. Hanke on alkanut 1.4.2019 ja jatkuu vuoden verran.

– Sivistyssektorilla on saatu rahoitusta kymmenelle hankkeelle yhteensä 150000 euroa.

Viime vuoden verotulot olivat tilinpäätöksessä 233870 euroa pienemmät kuin talousarviossa. Lisämäärärahaa varattiin kuluvan vuoden Kuussoten maksuosuuteen 60926 euroa. Lisärahan tarve perustuu 1,3 prosentin kustannuskasvuun.

Alkuvuoden ensimmäisen neljänneksen talousarvion toteutuminen toi positiivisia lausuntoja.

– Alkuvuonna ollaan hyvällä tasolla, kun toteutuma on alle 25 prosentin, totesi Viitasaari. Juha-Pekka Keisala totesi, että kun Sote-sektori on hallussa Pihlajalinnan kautta, talous pysyy tiukalla linjalla vatupassissa.

Sivistys- ja tekninen toimi ovat myös pysyneet linjassa. Hallintojohtaja Hannele Hannula totesi, että ensi vuoden valtionosuuksiin on tulossa noin 300000 euron korotus.

– Indeksijäädytykset poistetaan. Valtionosuuden lisäys on meillä noin neljä prosenttia. Tosin lomarahojen 30 prosentin leikkaus poistuu ensi vuoden lomarahoissa, joka lisää kuluja noin 20000 eurolla.

Muissa asioissa tiedusteltiin keskustaajaman kevyen liikenteen ja tuulivoiman tilanne. Vs. tekninen johtaja Sami Sironen totesi, että Ely:n antamien lausuntojen jälkeen voidaan laittaa tarjouskilpailu hankkeesta esille.

Tuulivoima-asioissa Konttisuon hanke Ulvonkylällä on alkamassa tänä kesänä pohjatöiden osalta. Seuraavana vuonna näillä näkymin pyörii alueella kaikki seitsemän tuulivoimalaa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät