Oppilaat rakentavat leikkimökin Taimelan koululle!

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä Taimelan koulun 4.-6. luokan oppilaat vanhempineen ja opettajineen ovat ahertaneet yhdessä niin, että pihaan on työn tuloksena noussut upea leikkimökki!

Leikkimökin rakentaminen oli tänä lukuvuonna yhtenä valinnaisaineena.

MAINOS

Idean äiti Merita Myllymäki kertoo, että ajatus syntyi hänen rakentaessaan kotonaan leikkimökkiä yhdessä miehensä ja isänsä kanssa. – Huomasin, ettei se ollutkaan kovin vaikeaa. Rakentaminen on ollut minulla nyt muutenkin ajatuksissa, sillä teemme myös kesämökkiä, kertoo idean äiti.

– Valinnaisainekurssilla lähdimme liikkeelle ideoinnista. Laitoimme ne paperille. Maalasimme unelmien leikkimökin ja kävimme tutustumassa päiväkodin pihassa olevaan leikkimökkiin, tutkimme sen rakennetta ja toimivuutta.

Valinnaisaineryhmään kuului 17 oppilasta, jotka muodostivat viisi ryhmää. Jokainen ryhmä valmisti leikkimökin prototyypin, joista koko koulu sai äänestää sen, joka rakennettaisiin.

Rakennettavaan leikkimökkiin tuli kokoa 2×3 metriä ja siihen tulee koulun puolelle sivuun vedettävä pleksi-ikkuna. Sen kautta leikkimökki muuntuu leikeissä vaikkapa kioskiksi.

– Annoimme sellaiset asiat kuin mitat ja ikkunoiden lukumäärän valmiiksi prototyyppejä valmistaville ryhmille. Jokaisessa mallissa oli harjakatto. Prototyypit sisälsivät lisäksi QR-koodin, jonka takaa löytyi lisätietoa mallista.

Paljon innokkaita tekijöitä

Merita Myllymäki kertoo projektin haastavuuden olleen ryhmän suuressa koossa. Tekijöiden taitotasossa oli lisäksi isoja eroja, mikä toi lisää haastetta.

– Lapsille tämä on opettanut sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä. He ovat samalla nähneet oppilaiden, opettajien ja vanhempien puhaltavan yhteen hiileen. Lehtimäellä onkin vahva yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri.

– Ensi lukukaudella lähdemme tekemään käsityötunneilla sisustusta leikkimökkiin, nyt on tärkeintä saada mökki kasaan ja maali pintaan, Myllymäki kertoo.

Taimelan koulun rehtori Kirsti Joensuu oli iloinen projektin etenemisestä.

– Pala palalta, pienin askelin tähän on edetty. Tämä on ollut erilaista toimintaa, mitä ei joka vuosi tehdä. Muutamat yritykset lähtivät myös sponsoroimaan tätä oppilaiden hanketta, Joensuu iloitsee.

– Leikkimökin rakentamisen ohella siivoamme porukalla koulun pihaa ja pystytämme katusählykaukalon. Tämä yhdessä touhuaminen on todella hienoa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven paloaseman rakennusurakan kilpailuttamisesta markkinavuoropuhelua
Seuraava artikkeliSoinissa tuttu puheenjohtajisto jatkaa