0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Reittien digitointi tuo turvallisuutta luonnossa liikkumiseen

Hyvin tuotettu digitaalinen luonto- ja reittitieto tuottaa lisäarvoa alueen matkailuyrityksille, asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille ja johtaa laajempaan alueelliseen liikkuvuuteen. Hyvin tuotettu reittitieto on läpinäkyvää ja helposti ymmärrettävää.

Leader Aisapari järjestää kaikille Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin luonto-, patikointi- ja pyöräilyreittien ylläpitäjille, suunnittelijoille ja rakentajille suunnatun reittien digitointikoulutuksen maanantaina 20.5. kello 9-16.

Tervetulleita ovat kuntien vapaa-aikatoimet, matkailuyrittäjät ja muut palvelujen tarjoajat sekä kaikki turvallisesta luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa.

Maksuton koulutus pidetään LSK Business Parkissa eli entisellä lentosotakoululla Kauhavalla osoitteessa Loppusuora 22, lentohotellin auditorio. Kouluttajana on Johannes Sipponen Ellare Oy:stä.

– Luonto- ja reittitietoa voi digitalisoida monella eri tavalla ja markkinoilla on runsaasti tällaisia digitaalisia palveluita. On myös olemassa palveluntuottajia, jotka tuottavat maksua vastaan rikasta luontosisältöä. Luontokokemusta voi myös rikastaa virtuaalitodellisuuden ratkaisuilla, jotka ovat useimmiten mobiilipohjaisia palveluita, Johannes Sipponen sanoo.

Päivän aikana perehdytään näihin mahdollisuuksiin, niiden käyttötarkoitukseen ja hintoihin. Tavoitteena on, että osallistujilla on perusteltu käsitys mitä ja mihin kanaviin reittitietoa kannattaa tuottaa ja miksi. Lisäksi osallistuja hahmottaa kokonaisuuden ja osaa eritellä erilaisten palveluiden käyttötarkoituksen. Kolmanneksi hän osaa tuottaa digitalisoitavaa tietoa.

Koulutuspäivä sisältää kahdet kahvit, joten toivomme ilmoittautumisia etukäteen Päivi Kultalahti 0400 239 359 tai Leader Aisapari facebook-tapahtumasta löytyvässä linkissä. Lounas on omakustanteinen.
Ennakkotehtävänä voisi jokainen ladata puhelimeensa Outdooractive-applikaation ja luoda itselleen käyttäjätilin. Näin pääsee harjoittelemaan reitti-infon tuottamista käytännössä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät