-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Kultakämmeneen uusia tuulia Lean -ajattelumallilla

Järvi-Pohjanmaan perusturvassa on jatkunut henkilöstön Lean-kouluttamien. Torstaina asumispalveluyksikkö Kultakämmenen työntekijöistä 19 sai vastaanottaa liki 1,5 vuotisten opintojensa päätteeksi tuotekehittelyn erikoisammattitutkintotodistuksen.

Aikaisemmin saman tutkinnon on Järvi-Pohjanmaan perusturvassa suorittanut noin 40 akuuttiosaston ja vastaanotontyöntekijää. Koulutuksen järjestäjänä on toiminut Sopeva oppisopimuspalvelut ja sen tavoitteena oli kehittää Kultakämmenessä käytäntöjä niin, että asukkaalle jää enemmän aikaa ja hoidon laatu paranee.

Lean -ajattelumallin avulla koulutuksen aikana onkin keskitytty erilaisiin työvaiheisiin hoitotyössä ja niissä olevien päällekkäisyyksien poistamiseen.

Jokainen tutkinnon suorittaja on tehnyt koulutuksen yhteydessä kehittämistehtävän, jolla on parannettu käytäntöjä. Valmistuneiden esimies, vs. hoidon ja hoivan palvelujohtaja Birgitta Luoma-aho kertoo että tällaisia asioita on esimerkiksi raportointiin ja kirjaamiseen liittyvissä asioissa.

Kun systeemit saadaan tehokkaammiksi ja varmistelun tarve vähenee, jää enemmän aikaa Kultakämmenen asukkaille.

Muutokset ovat jo tuntuneet Kultakämmenen arjessa, sillä esimerkiksi asukkaiden läheisiltä on saatu positiivista palautetta.

Perusturvassa koulutus on toteutettu täydennyskoulutuksena, eli työnantaja on osannut hyödyntää koulutuksen osana henkilöstön kehittämistä. Koulutuksen totutuksesta ja näytöistä on vastannut Management Institute Of Finland MIF Ltd.

Tutkinnon suorittaneet: Satu Aho, Arja Hautala, Stina Hiekka, Marjo Hetekorpi, Teija Joensuu, Marita Kallio, Eija Kyrönlahti, Riikka Laakso, Outi Luoto, Katja Ojajärvi, Minna Panula, Kaija Peltoniemi, Susanna Perälä, Virpi Pohjonen, Minna Seppä, Jaana Siirilä, Riina Taini, Maritta Toppinen
ja Päivi Åttman.

Tuula Jokiaho

.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät