Thomas Röhler vahvoilla Kuortaneella

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten keihään hallitseva olympiavoittaja saksalainen Thomas Röhler kilpaili ensimmäisen kerran Kuortaneella vuonna 2015 ja voitti silloin kilpailun komealla tuloksella 89,27.

Kuortane Gamesin pääsihteeri Tuomas Mikkola kertoi Röhlerin heittävän juhannuksena jo viidennen kerran peräkkäinen Kuortaneella.

MAINOS

– Kun saksalainen on voittanut myös vuonna 2017 Kuortaneella, lienee hän jälleen parittomana vuonna suurin suosikki erittäin kovassa seurassa.

Parillisina vuosina 2016 ja 2018 Röhler on voittanut olympiakullan Riossa ja Euroopan mestaruuden Berliinissä tuloksin 90,30 ja 89,47.

Mikkola nostaa pari vuotta sitten 93,90 nakanneen 27-vuotiaan Röhlerin kovimmiksi haastajiksi hänen maanmiehensä Johannes Vetterin ja Andreas Hofmannin, joiden ennätysheitot ovat kantaneet 94,44 ja 92,06.

– Kilpailun yllätyskortiksi nostan ensimmäistä kertaa Kuortaneelle tulevan Chao-Tsun Chengin, sillä tämä 25-vuotias Taipein mies on pari vuotta sitten nakannut ennätyksekseen 91,36 ja pitää tällä hetkellä hallussaan kauden kärkitulosta 86,72, paukautti Mikkola.

Viides yli 90 metrin mies Kuortane Gamesin ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaavan Teron Heiskan papereissa on Trinidad-Tobagon Keshorn Walcott, joka voitti olympiakultaa vuonna 2012 Lontoossa.

Kotimaisten urheilijoiden hankinnasta vastaavalla Heikki Savelalla oli myös iloista kerrottavaa keihäskilpailun suhteen, sillä viime vuoden Suomen tilaston ykköseksi tuloksella 88,02 kiskaissut 22-vuotias Oliver Helander nähdään jälleen Kuortaneella timantinkovassa kaartissa.

– Tänä kesänä tulee kuluneeksi 20 vuotta, kun Aki Parviainen repäisi kenttäennätykseksi ja edelleen voimassa oleviksi SE-lukemiksi 93,09, muistutti Savela.

Tero Heiskan mukaan Kuortaneen kenttä on koko maailmassa ainoa kenttä, missä neljän eri miehen keihäs on kaartanut yli 90 metrin.

Parviaisen lisäksi rajan ovat ylittäneet Kreikan 3-kertainen MM-mitalisti Kostas Gatsioudis (91,69, oma ennätys), maailmanmestari Tero Pitkämäki kahdesti (91,53, oma ennätys ja 91,11) sekä kolme olympiakultaa voittanut Jan Zelezny (91,04).

MAINOS
Edellinen artikkeliSaattohoitoystävätoiminta kiinnostaa Vimpelissäkin
Seuraava artikkeliRaimo Salolle sotakamreerin arvonimi