-3.6 C
Alajärvi
keskiviikko 22.3.2023
spot_img
spot_img

MuoviSampo jatkuu parittomilla viikoilla

Soinissa toimii jälleen kesällä kotitalouden muovien panttijärjestelmä, joka tuli tutuksi menneen syksyn ja talven aikana järjestetyssä kokeilussa. Pohjalla on tuttu pullopanttijärjestelmään ja paikallisvaluutta plastic coiniin perustuva toimintamalli, jossa kuka tahansa voi palauttaa muovipakkauksia ja saada niistä pantin käytettäväksi paikallisissa liikkeissä.

Kehitystäkin toki tapahtuu sekä toiminnassa että tekijöissä. Kesäaikana Roosa Tiala on MuoviSammon 4H-yrittäjä, joka tulee vastaamaan Sammon toiminnasta ja myös siihen liittyvistä toimista tutun MuoviSampo-tiimin mukana. Hän tiedottaa MuoviSammosta ja on muovin keräyspaikalla Yhteistalon pihamaalla parittomilla viikoilla alkaen juhannusviikolta 17.–20.6. kello 14–17. Siitä eteenpäin parittomina viikkoina MuoviSammossa kerätään kotitalouksien muovia siten, että kilolta saa 50 sentin korvauksen, minkä voi käyttää paikalliseen Saleen, Kaneliin tai 4H-kierrätykseen.
– Toivotaan, että kesäsoinilaiset lähtevät myös aktiivisesti mukaan kesän kampanjaan. Onhan tämä hyvä palvelu myös mökkiläisille. Viime syksyn ja talven mittaan kerättiin noin 900 kiloa muovia kierrätettäväksi. Monilla paikkakunnilla Soinin projektista ollaan kiinnostuneita. Maakunnallista jatkohanketta MuoviSammolle valmistelee soinilainen Kari Laasasenaho, kertovat MuoviSammon tiimistä Saija Källi ja Juha Viitasaari.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät