Vimpelissä kukitetaan keskustaa haasteen avulla. Kuntalaiset ovat ottaneet haasteen hyvin vastaan ja kuluvan viikon aikana keskustan alueelle tulee lisää heinäseipäistä tehtyjä kukkatelineitä.

Kukkahaasteella lisää viihtyvvyyttä Vimpeliin

Vimpelissä meneillään olevan Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen uusin tempaus, tuo uudenlaista viihtyvyyttä kunnan keskustaan. Kukitetaan keskusta -haaste, on saanut kuntalaiset kiinnostumaan keskustan viihtyvyydestä ja sen kehittämisestä uudella tavalla.

Kunnan keskustaan tulee noin 20 heinäseiväskukkatelinettä. Noin kymmentä telinettä varten on kuntalaisilta saatu lahjoituksena kukka-amppeleita. Kukka-amppeleissa toivotaan kukkivan esimerkiksi pelargonioita, lobelioita, petunioita tai miljoonakelloja.

Tällä viikolla vauhtiin

Vimpelin Yrittäjät ry:n hallinnoiman vetovoimahankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen kertoo hankkeen saaneen Mikko Viitaniemeltä lahjoituksena heinäseipäitä, joista Onni Luoma-aho teki kukkatelineitä. Kukka-amppeleita laitetaan telineisiin tällä viikolla vaihe kerrallaan.
– Haasteen avulla saadaan viihtyisyyttä meidän kylämme keskustaan suhteellisen pienellä vaivalla. Yksittäisen ihmisen panos tähän haasteeseen ei ole kohtuuttoman suuri, jos lahjoittaa amppelin tai kaksi, miettii Teija Uitto-Kohonen.

Kuntalaiset ovat vastanneet esimerkiksi Facebookissa heitettyyn Kukitetaan keskusta -haasteeseen myönteisesti. Amppelit saavat olla värikkäitä, mutta ne sijoitetaan telineisiin pareittain siten, että yhdessä kukkatelineessä on aina samanväriset amppelit.
– Hankkeelle tehtävällä amppelilahjoituksella keskustaa kaunistetaan koko kylän iloksi, kannustaa Teija Uitto-Kohonen, joka ottaa vastaan ilmoituksia kukkalahjoituksista.

Virpi Poikelin