-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Soini aikoo kunnostaa Hallapuroa

Soinin kunta hakee Vuorenmaan kylässä olevan Hallapuron varrella olevan altaan ja Kuninkaanpuiston retkeilyreitin kunnostustöihin ja ympäristön viihtyisyyden lisäämiseen rahoitusta Ähtävänjokirahastosta vuodelle 2019. Hallapuro on Kuninkaanjoen sivujoki lähellä Puntalankoskea ja melojille tuttua Tervareittiä.

Hallapurossa on pitkään, jo 1970-luvun alkupuolelta saakka, ollut olemassa allas. Se on muodostunut osaksi vesistön vallitsevaa tilaa. Tulvavesien aiheuttamat vahingot ovat tuoneet ajankohtaiseksi tehdä kunnostustöitä vallitsevan tilanteen säilyttämiseksi. Samalla on oiva mahdollisuus siistiä ja elävöittää Kuninkaanpolun lähtöpisteen aluetta osana muuta alueen kehittämistä.

Hallapuron altaan pohjapato vaatii kunnostusta.

 

Alue onkin olennainen osa Vuorenmaan ympäristön elämyskokonaisuutta, sillä altaassa on aiemmin ollut usein esimerkiksi jääkelkka ja muita harrastusmahdollisuuksia talvisin. Samalla, kun alueen kesäkäyttöä ollaan kehittämässä, kunnostetaan altaan ja Hallapuron ympäristöä viihtyisäksi retkeilykohteeksi. ExtremePark-hankkeen vetäjän Kari Laasalan mukaan altaaseen voisi tehdä uimapaikan, johon olisi mukava pulahtaa, kun on ensin käynyt vetämässä hiet pintaan tulevilla kuntoportailla.

Kuntoportaat
ja uusi yrittäjä

Soinin Sisu on saanut Elyltä myönteisen päätöksen kuntoportaiden rakentamiseen Vuorenmaan laskettelurinteen yhteyteen. Hankkeen kustannusarvio on 155 000 euroa. Portaiden pituudeksi tulee 225 metriä ja leveyttä on tarkoitus tehdä sen verran, että vastaantulijoiden kanssa ei tule törmäysvaaraa.

 

Vuorenmaan rinnekeskusta ollaan kehittämässä elämyspuiston suuntaan.

 

Vuorenmaan rinnekeskuksen toiminnalle on myös löytynyt yrittäjä, Jorma Leppäniemi, joka aikoo kehittää aluetta ympärivuotista toimintaa silmällä pitäen. Toiminta olisi tarkoitus käynnistää jo ensi talvikaudella. Laskettelurinteessä keskityttäisiin enemmän lautailijoiden palvelemiseen ja ajatuksissa on myös alamäkiluisteluradan tekeminen rinteeseen.

Tarkoituksena on, että kunta vuokraa Vuorenmaan alueen perustettavalle Erämaan Elämyskeskus Oy:lle, jonka taustalta löytyy sijoitusyhtiö AIDL Limited. Alueen vuokraaminen talousvaikeuksissa olevalle yrittäjälle on herättänyt keskustelua iltapäivälehdissä.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät