-5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Kuusela ylitti MM-rajan

Kuortaneen Kuntoa edustava keihäänheittäjä Toni Kuusela vastasi tiistaina käytyjen yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesien yhdestä kovimmista suomalaistuloksista. Vimpeliläislähtöinen keihäänheittäjä kiskaisi 40 sentillä yli Dohan MM-kisarajan ja kirjasi tuloksen 83,40.

Kuuselan ensimmäisen kierroksen tulos riitti lopulta kisan kuudenteen sijaan. Viron Magnus Kirt voitti tuloksella88,32. Toiseksi tullut Saksan Tomas Röhler paiskasi keihästä 86,33 ja neljänneksi heittänyt ja myös MM-kisarajan puhkaissut Oliver Helander 84,84.

25-vuotias Kuusela ylitti Turussa 80 metrin rajan myös toisella kierroksella, jolloin lukemat olivat 82,25. Ennen Paavo Nurmi Gamesia Kuuselan henkilökohtainen ennätys ja kauden paras oli viime viikolla Virroilla heitetty 80,25. Kuuselan valmentajana toimii monen huippuheittäjän takana oleva Petteri Piironen.

Yleisurheilussa Kuusela edusti aikaisemmin Vimpelin Vetoa ja Alajärven Ankkureita. Hänellä on vankka pesäpallotausta ja kaudelta 2012 miesten Superpesis-kokemusta sekä Vedon että Joensuun Mailan joukkueissa. Kaudella 2013 hän pelasi poikien Superpesistä Vedossa, samoin miesten suomensarjaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät