Avoimet puutarhat esillä netissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Ennätysmäärä puutarhoja avaa porttinsa heinäkuun 7. päivänä kello 12–17 pidettävässä maanlaajuisessa Avoimet Puutarhat tapahtumassa. Mukana on yli 650 puutarhakohdetta. Tämänvuotinen teema on Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen.

Tämänvuotisessa tapahtumassa on mukana myös neljä kohdetta Torstai-lehden levikkialueelta: Ullan Puutarha Luomalantiellä Perhossa ja kolme kohdetta Kyyjärveltä eli Kortteen piha ja puutarha Peuralinnantieltä, Kotila Oikarintieltä ja Onnelan puutarha Huumarkankaantiellä.

MAINOS

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Avoimet puutarhat -tapahtuman puutarhakohteisiin voi tutustua ennakkoon avoimetpuutarhat.fi-sivustolla. Järjestelyistä vastaa Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa.

Persoonalliset kohteet

Avoimet puutarhat -päivän parasta antia ovat puutarhat, joissa näkyy omistajien persoonallinen käden jälki ja puutarhaharrastamisen ilo! Puutarha on aina omistajiensa peili, josta heijastuu heidän kiinnostuksensa kohteet. Yksi on intohimoinen pioniharrastaja, toinen hyötykasviviljelijä ja kolmas on luonut puutarhastaan luonnonmukaisen kukkivan keitaan.

Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä 125 puutarhamatkailukohdetta. Ne ovat auki myös muulloin kuin teemapäivänä -osassa voi vierailla erikseen sovitusti ja toisiin aukioloaikojen puitteissa. Tutustumiskohteita on kasvitieteellisisä puutarhoista arboretumeihin.

MAINOS
Edellinen artikkeliKalle Päätalon syntymästä sata vuotta tänä vuonna
Seuraava artikkeliOjanperä palaa Ankkureiden viuhkaan