12 C
Alajärvi
maanantai 29.5.2023
spot_img

Taiteilua, kuperkeikkoja ja tuttuja lauluja

Aaltoa ja Aarioita -tapahtumaan on koko sen historian ajan kuulunut myös lastentapahtuma. Tämä vuosi ja kesäkuu eivät tehneet poikkeusta. Ohjelmassa oli taiteilua ja musiikkia, höystettynä liikkeellä ja huumorillakin. Tapahtumapaikkana toimi Kesäravintola Heikunkeikun.

Lapset saivat käyttää luovuuttaan tapahtuman alkupuolella. Erilaisissa tunnelmissa liikkuvia maalauksia ja piirroksia tehtiin innolla. Vesiväripensseliin oli tarttunut myös kahden ja puolen vuoden ikäinen Väinö Yli-Sikkilä, joka tykkää värittämisestä ja piirtämisestä.

Väinö Yli-Sikkilä pitää värittämisestä. Lastentapahtumassa hän kokeili vesiväreillä maalaamista.

 

Värityskirjan sivuista otetaan kopioita ja nuori taitelijanalku värittää kopioituja sivuja, ettei koko värityskirjaa tule väritettyä saman päivän aikana.

Laulua ja liikettä

Lastentapahtuman varsinaisessa ohjelmallisessa osuudessa esiintyi Minna Lasasen ja Petri Haapasalon muodostama, erityisesti lauantain lastentapahtumaa varten koottu Kuperkeikka Duo, joka olikin oikeasti trio, kun estradille saapui Trumpettimies eli Pasi Piispanen. Konsertti sai lentävän lähdön, kun koskettimia soittanut Haapasalo ja laulajana toiminut Lasanen ilmoittivat, etteivät he osaa tehdä kuperkeikkoja, ja pyysivät kuperkeikkataitoisia tulemaan yleisön eteen.

 

Kuperkeikka Duon keikalla sai näyttää oman kuperkeikkataitonsa, jos vain halusi.

 

Reippaita tyttöjä löytyikin tähän tehtävään, ja lennokkaita kuperkeikkoja nähtiin.
– Kuperkeikalla saa tehdä ihan mitä vain, kun vanhemmat antaa luvan: saa hyppiä, pyöriä, laulaa ja tanssia, vauhdikkaasti Täti Monikankin rooliin heittäytynyt Lasanen kertoi lapsille.

Kuperkeikka Duo vei lapset tunnelmasta toiseen. Ohjelmistossa oli sekä uudempaa että vanhempaa lastenmusiikkia: Jumppalaulu (Pää, olkapää, peppu) ja Autonrämärokki sekä esimerkiksi Täti Monika ja Mikki Hiiri merihädässä. Minna Lasasen laulusta kuulsi hänen taustansa jazz-, soul- ja blueslaulajana. Lasasta kuullaan myös sunnuntaina festivaalin päätöskonsertissa yhdessä Zhenya Gimerin kanssa Lehtimäellä, Taideateljee Sari Haapaniemen tiloissa.

Lasanen kertoo toimineensa laivoilla leikinohjaajana. Hänelle on tärkeää, että ne lapset, jotka haluavat, pääsevät esiintymään. Hän kertoi itse laulavansa kaikkea muuta paitsi klassista musiikkia.
– Laulan rautalankabändissä ja laivoilla laulan myös iskelmää.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät