Peräkonttikirppis ja rento yhdessäolo vetivät väkeä Lakikselle

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Lakeaharjulla vietettiin lauantaina järjestyksessään kolmatta Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran ja Lakiksen järjestämää kesätapahtumaa. Tänä vuonna vetonaulaksi osoittautui peräkonttikirppis, jossa pääsi myymään itselle tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Ja kuten Vimpelin tapahtumissa ylipäätään, musiikilla oli oma paikkansa ja aikansa leppoisassa lauantaipäivässä.

Huvi ja hyöty löivät kättä kyläseuran kesätapahtumassa. Tuttujen tapaamisen, ostosten ja kahvihetken seuraksi saatiin kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmelan ja Lakis Oy:n yrittäjänä toimivan Jouni Niemelän katsaus kyläseuran hankkeista. Hankkeiden tuloksia on nähtävissä ja osin käytössäkin, sillä Lakiksen rinteen reunaan on valmistunut kuntoporras poikineen. Kyläseuran toinen, parhaillaan myös toteutusvaiheessa oleva hanke on näkötorni, jonka rakennustyöt ovat myös alkaneet. Kunnanjohtaja Sami Gustafsson toi tapahtumaan kunnan tervehdyksen. Musiikista vastasivat Salla Pajala (viulu). Johanna Räisänen (harmonikka) ja Satu Lumiaho (kosketinsoittimet) kahdella eri kokoonpanolla. Kyläseuran johtokunnan jäsen Maria Hakalahti esitti puolestaan lausuntaa.

MAINOS

Peräkonttikirppiksellä kävi kuhina

Kesätapahtuman valmistelut aloitettiin tapahtuman juontajana toimineen Maria Hakalahden mukaan kevättalvella. Kyläyhdistyksen väen päätyöllistäjänä ovat kuntoportaat ja näkötornihanke.
– Peräkonttikirppiksellä halusimme, että ihmiset tulevat paikalle ja kiertelevät täällä. Lapsille tarkoitettu pomppulinna on ilmainen ja halutaan tehdä yhteisöllisesti hyvää ja ilahduttaa lapsia.

Ämpäreistä ei tapahtuman järjestäjät hiiskuneet etukäteen. Mutta joko sinisen tai valkoisen, kyläseuran tarralla varustetun ämpärin kera lähti moni tapahtumavieras kohti kotia tai kesämökkiä.

Peräkonttikirppis houkutteli paikalle myös kauhavalaisen Maria Hautalan perheineen.
– Minulla on myytävänä lapsen pieneksi jääneitä vaatteita ja kaikenlaista ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa. Tämä oli hyvä paikka tulla lähelle myymään. Tykkään kierrättää lapselle ostettuja merkkivaatteita.

 

Maria Hautala ja tyttärensä Mindy myivät peräkonttikirppiksellä lastenvaatteita ja muuta ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa. Peräkonttikirppiksellä oli useita myyjiä ja tavara vaihtoi omistajaa.

 

Hautala kertoo, että itse tapahtumasta hän sai tietoa netistä ja tapahtumasta kertovasta mainoskyltistä. Hautalan perheellä on ollut vajaat kymmenen vuotta vapaa-ajan asunto Pokelassa. Perheen kesään kuuluu mökkeilyä, veneilyä ja matkustamista.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLeikkimielistä kisailua kesäsoinilaisten illassa
Seuraava artikkeliTaiteilua, kuperkeikkoja ja tuttuja lauluja