Lehtimäen maailmanennätys liikaa Jari Lammelle

Rokulipäivät huipentuivat lauantaina Jari Lammen sotilaskyykyn maailmanennätysyritykseen. Sotilaskyykyssä voimailija kyykkää oman painonsa verran rautaa. Tammelan Ryskeen voimailija Mikko Lehtimäki saa pitää edelleen hallussaan Jari Lammelta aiemmin viemäänsä maailmanennätystulosta, joka on 160 sotilaskyykkyä.

Jari Lampi yritti Rokulipäivillä ottaa maailmanennätystä uudelleen nimiinsä, mutta Lehtimäen ennätys oli tällä kertaa liikaa Lammelle. Mies teki silti oman ennätyksensä, joka sekin on kovaa luokkaa eli 110 kyykkäystä. Lampi oli suorituksensa jälkeen avoin ja myönsi että Lehtimäen 160 on tällä kertaa ihan liikaa rikottavaksi.

MAINOS

Vaikuttaa siltä, että ainakaan toistaiseksi Lampi ei aio lähteä lunastamaan maailmanennätystä takaisin itselleen. Rokulipäivien rääkkiin Lampi oli valmistautunut kahden vuoden ajan, eikä moiseen suoritukseen voisi kukaan lähteäkään kylmiltään. Jokainen voi ihan kokeilla vaikkapa ilman painoja mennä kyykkyyn ja nousta ylös sata kertaa. Sitten voi miettiä miltä kyykkääminen mahtaisi tuntua, kun siihen laitetaan vielä oman painon verran rautaa päälle. Lampi kertoi, että tällä kertaa suoritus oli henkisesti rankka ja pahaa teki jo 50 kyykyn jälkeen.

Panostus kestävyyslajeihin

Taiteiljanimellä Mr Dippi tunnettu Jari Lampi on 12-lapsisen perheen isä ja tinkimätön urheilija. 55-vuotias Lampi aikoo keskittyä jatkossa kestävyyslajeihin, sillä omien sanojensa mukaan iän myötä kestävyysominaisuudet vain parantuvat, kun taas räjähtävä voimantuotto luonnollisesti alkaa hiipua.

Seuraavaksi Mr Dippi aikoo osallistua vuorokauden kestäviin pyöräilykilpailuihin ja treenaaminen niihin alkaa välittömästi.

Tori täynnä aurinkoista rokulikansaa

Rokulipäivien viimeinen Palotorin tilaisuus oli vetänyt torin täyteen väkeä. Upea ilma ja mahdollinen maailmanennätyksen seuraaminen oli saanut väen todella hyvin liikkeelle. Juontaja Niina Männistö saikin yleisön todella kannustamaan Lampea ME-yrityksessään, mutta tällä kertaa rauta vain painoi liikaa.

Niina Männistö sai väen kannustamaan innokkaasti Lammen ME-yritystä.

 

Kaikkiaan Rokulipäivien anti oli tänä vuonna erittäin runsasta. Pohdittavaksi järjestäjille jääkin tulevina vuosina ainoastaan se, pitäisikö tulevaisuudessa panostaa määrän sijasta yhteen tai kahteen nimekkäämpään esiintyjään tai tapahtumaan. Toisaalta torimyyjien kannalta lienee parempi, että ohjelmaa on tasaisesti kahden koko Rokulipäivien ajan.

Kai Hannulabacka

MAINOS
Exit mobile version