Enkkuleirillä oppi leikkiessä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven 4H -yhdistys on järjestänyt tänä kesänä kaksi enkkuleiriä 6-12 vuotiaille lapsille. Leirien suosio on ollut suurta, sillä ekalla leirillä oli mukana 15 lasta ja heinäkuun leirillä 12!

Liu Eteläaho jutteli enkkuleirillä lapsille pelkästään englanniksi ja isommat 11 -vuotiaat vastasivat itsekin englanniksi jo hyvin reippaasti.

Leirin vastuuvetäjänä toimii kiinalaissyntyinen Liu Eteläaho, joka tekee tällä hetkellä työtä 4H -toiminnanohjaajana. Liu jos kuka tietää, miten tärkeää kielitaito on myös maaseudun lapsille ja hän onkin ollut yllättynyt siitä, miten hyvin lapset jo osaavat englantia.

MAINOS

– Nuorimmat ovat olleet eskarissa ja oppineet englantia siellä, muut koulussa. Jo pienimmätkin osaavat yllättävän paljon sanoja ja isommat kykenevät jopa vastaamaan englanniksi ja ymmärtämään pitkiäkin lauseita, Liu iloitsee!

Englannin kieli on suomalaislapsille tuttua koulun lisäksi televisiosta ja erilaisista peleistä, joiden kautta lapset oppivatkin kieltä nopeasti.

Kielisuihkussa tärkeintä oli kuitenkin se, että lapsille puhuttiin paljon englantia – vaikka lapset mielellään puhuivat keskenään suomea niin se ei haitannut, koska myös englannin kieltä opittiin ja kuultiin säännöllisesti.

Kun Liu esimerkiksi selvitti lapsille seuraavan askartelutehtävän vaiheita englannin kielellä, ei pienimpienkään tarvinnut kysyä ohjeita uudelleen suomeksi, vaan tuttujen sanojen ja näyttämisen avulla päästiin hyvin perille siitä, mitä nyt tehdään.

Leirillä englantia käytettiinkin niin bingon pelaamisessa, askartelussa kuin ulkoleikeissäkin. leirillä ruoka ja välipala valmistettiin lasten kanssa yhdessä 4H:n omien, lasten ja nuorten käyttöön soveltuvien terveellisten reseptien avulla.

Lapsia leirille tuli Alajärveltä ja Lehtimäeltä ja 4H:n jäsenille se oli ilmainen. Apuohjaajina leirillä olivat tuore ylioppilas Sofia Honkaniemi ja sairaanhoitajaopiskelija Pihla Hoisko.

Nuoret ohjaajat tykkäsivät työpestistään kovasti, joskin haastetta oli innostaa lapsia itsekin käyttämään englantia puheessa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKruunuhäät Soinissa lauantaina
Seuraava artikkeliSinilevää edelleen Alajärvellä