-4.8 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Alasara viihtyi Lappajärven markkinatunnelmassa

Lappajärven kunnanjohtajan tehtävässä syyskuussa aloittava Sami Alasara vieraili Lappajärven 50-vuotisjuhlamarkkinoilla perjantaina. Hän avasi juhlamarkkinat aamukymmeneltä ja kertoo olevansa vakuuttunut näkemästään ja kokemastaan ja tulevansa Lappajärvelle myönteisellä mielellä. Lappajärvi on hänelle entuudestaan tuttu paikka, sillä hänen äidinpuoleinen sukunsa on Lappajärveltä.

Alasara valittiin Lappajärven kunnanjohtajaksi kesäkuun puolivälissä. Hän avasi Lappajärven markkinat perjantaina aamupäivällä ja viihtyi vielä iltapäivän tunteina markkinatunnelmissa.
– Olen häkeltyneesti yllättynyt, iloisesti ja positiivisesti. Täällä on hyvä tekemisen meininki ja ihmiset ovat iloisia, hän summasi markkinatunnelmaa.

Tekemisen meininki näkyy Alasaran mukaan esimerkiksi siinä, että otettiin järjestettäväksi ensimmäiset köydenvedon SM-kisat.
– Järvestä olen myös keskustellut ihmisten kanssa: nyt aletaan tunnustaa järven arvo, ja sen takia olen itsekin tänne hakeutunut. Järvi antaa meille monenlaiset mahdollisuudet kehittää liiketoimintaa, alkaen turismista, että saataisiin tänne ihmisille työpaikkoja, investointeja ja sitä kautta ihmiset voisivat muuttaa tänne. Kaikki lähtee työnteosta ja siitä, että ihminen tulee taloudellisesti toimeen.

Mahdollisuuksien kunta

Sami Alasara on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänellä on vahva yrittäjätausta.
– Olen ollut yrityksissä toimitusjohtajana, ja monenlaisissa tehtävissä. Viimeksi olen toiminut yrittäjäpuolella ja sitä ennen olin eräässä yhtiössä vähän aikaa myyntijohtajana ja sitä ennen mukana isossa lentokenttäprojektissa Saksassa.

Alasara kertoo olleensa kunnallisissa luottamustoimissa kymmenisen vuotta, ja tietävänsä, miten kunnan tai kaupungin päätöksenteko toimii ja miten asioita saadaan eteenpäin.

Johdettavakseen tuleva kunnanjohtaja kertoo saavansa yhden Suomen kauneimmista kunnista – ja myös mahdollisuuksien kunnan.
– Lappajärvellä on paljon sellaista potentiaalia, mitä ei ole hyödynnetty järkevästi ja määrätietoisesti. Tulen tekemään kaikkeni, että saataisiin tänne isoja hankkeita ja elinvoimaa, jota käsittääkseni koko Pohjanmaa tarvitsee.

Lappajärvi veti puoleensa

Sami Alasaran äiti on syntynyt Lappajärven keskustaa halkovan Maneesintien varrella, jossa äidin syntymäkoti edelleen sijaitsee. Alasaran isovanhemmat on haudattu Lappajärvelle ja hän kertoo käyvänsä hoitamassa isovanhempiensa hautoja yhdessä vanhempiensa kanssa. Sami Alasara kertoo kokevansa rakkautta Lappajärveä kohtaan. Hän on käynyt paikkakunnalla joka vuosi.
– Tuossa Maneesintiellä olen ajanut mopolla joskus 30 vuotta sitten. Olen aina ihaillut järven kauneutta. Olen saanut sellaisen kuvan, että täällä on halua elinvoimaistua oikein kunnolla.

Alasaran perheeseen kuuluu puoliso ja viisi lasta. Tuleva kunnanjohtaja kertoo harrastavansa liikuntaa monipuolisesti: kuntosalia, uintia, lenkkeilyä ja lentopalloa.
– Taiteet ovat minulle rakkaus. Olen säveltänyt musiikkia ja kirjoittanut ajan sallimissa puitteissa. On kiva pimputella pianoa tai kosketinsoittimia ja pistää sinne elämän tuskaa. Rakastan musiikin kuuntelemista.

Sami Alasaralla on suunnitelmissa pohjalainen, sisulla toteutettava tempaus, jossa hän kiertää kolmen kunnan alueella lainehtivan Lappajärven ympäri jalkaisin.
– Samalla näkee rannat ja kaikki – menee siihen sitten kymmenen tai 20 tuntia. Ehkä saan mukaani myös Vimpelin kunnanjohtajana toimivan Sami Gustafssonin. Äskettäin paljastui, että olemme sukua toisillemme.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät