-4.8 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Suninsalmi soi ja raikaa heinäkuiseen yöhön

Lehtimäen Suninsalmella saadaan jälleen nauttia talkootyön hedelmiä heinäkuun viimeisenä lauantaina jo perinteeksi muodostuneessa Suninsalmi soi -tapahtumassa.

Nykymuotoisena, paikallisten muusikoiden ja harrastajien järjestämänä, tapahtuma tulee nyt neljättä kertaa ja luvassa on hieno kattaus musiikkia laidasta laitaan, tanssimusiikista rokkiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Tapahtuma on viime vuosina koonnut sadoittain kuulijoita aina maakuntakeskusta myöten. Se on kaikille avoin ja ilmainen. Mikä parasta, tapahtuman järjestäjillä suhteet ilmojen haltijaan ovat kunnossa ja perinteeksi on muodostunut jo sekin, että Suninsalmi Soi -tapahtumassa on aina upea kesäsää.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään tulevana lauantaina 27.7. kello 18 alkaen ja musiikkia on luvassa aina 00.30 saakka.

Taustalla vahva tiimi

Suninsalmi soi -tapahtuman historia yltää yli kymmenen vuoden taakse, jolloin Kaarlo Uusitalo kavereineen järjesti pienimuotoisen musiikkitapahtuman kotikylälleen.

Antti Tammilehto, Urkki Niemi ja Esa Haapajoki ovat Suninsalmi Soi tapahtumassa yleisön kestosuosikit. Yhtä paljon myös Antti tykkää siellä esiintyä ja siksipä järjestää itsensä aina paikalle!

Yleisö innostui ajatuksesta ja homma lähti laajenemaan, mutta muualla asuvina järjestäjät väsyivät ja homma jäi sikseen muutamaksi vuodeksi.

Myöhemmin paikalliset soittajat alkoivat pohtia tapahtuman uutta herättelyä ja järjestäjistä Pertti Ojala ja Heikki Jokiaho saivat nopeasti puhuttua kasaan housebandin, jonka ympäriltä ensimmäistä uudistettua tapahtumaa lähdettiin neljä vuotta sitten kokoamaan.

Sama perusporukka onkin pysynyt koossa koko ajan, solistien vaihtuessa bändin edessä.

Jokiaho ja Ojala kertovat, että tapahtuman periaatteisiin on kuulunut aina maksuttomuus ja se, että hommat hoidetaan kuitenkin kunnolla vaikka soittajatkin ovat mukana ruokapalkalla. Niinpä äänentoisto ja muu yleisön kannalta oleellinen on hoidettu aina ammattilaisten toimesta.

Tänä vuonna järjestelyjä helpottamaan on saatu sponsori, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö. Sen edustaja Tommi Isoaho kertoo, että säätiö lähti mielellään tukemaan tapahtumaa, joka omalta osaltaan tuo hyvinvointia alueelle.

Kuortaneen Säästöpankkisäätiö tukee erilaisia tapahtumia ja hankkeita Lehtimäen, Seinäjoen, Ilmajoen ja Kuortaneen alueella.

Tapahtuma järjestetään Suninsalmen kahvilan alueella, jonka yrittäjät Pirkko ja Jouni Mäkipelto valmistautuvat iltaan jälleen huolehtien paitsi teosto -maksut, myös soittajien ruokailut.

”Pannubändi” Pan Engine avaa illan kuumine rytmeineen.

Lisäksi anniskeluoikeuksin varistetussa kahvilassa on kaikki työntekijät työvuorossa ja jonot pyritään pitämään niin lyhyinä kuin mahdollista.

Pizzaa ja grilliannoksia valmistetaan täydellä tahdilla juomamyynnin ohessa.

Yhdeksän eri kokoonpanoa – Tammilehto taatusti mukana!

Tänä vuonna Suninsalmi Soi -tapahtumassa esiintyy yhdeksän eri kokoonpanoa. Tapahtumasta on soittajienkin puolella tullut niin suosittu, että esiintyjiä mukaan ei pahemmin tarvitse kysellä. Nyt esiintyjälistaa on haluttu lähteä hieman uudistamaan, jotta uusillekin saadaan tilaa.

Illan yksi kohokohta on kuitenkin vuodesta toiseen Antti Tammilehdon saapuminen lavalle. Anttia nähdään ja kuullaan myös tänä vuonna, sillä Suninsalmella lomiaan viettävä mies suuntaan paikalle heti, kun edelliseltä keikaltaan irtautuu. Antin kanssa lavalle nousevat Urkki Niemi ja Esa Haapajoki, joten luvassa on todellista tykitystä kolmella kitaralla.

Ilta alkaa kuumilla rytmeillä, joita tarjoaa ”pannubändi” Pan Engine. Tämä öljytynnyreillä soittava steelbändi saavutti jo viime kesänä hurjan suosion ja nyt ilta saadaankin hyvään vauhtiin sen rytmein.

Mauno Lampimäki ja Lehtimäen Pelimannit tuovat kaikuja menneiltä vuosikymmeniltä, sillä Lehtimäeltä lähtöisin oleva Mauno oli aikoinaan suosittu laulaja maamme tanssilavoilla.

Rutger Beat Houseband esittelee ensimmäisenä solistinaan Erkki Hautoniemen, jonka jälkeen kuulaan Maria ja kahta Sonjaa.

Suninsalmen satama-alueella on lasten leikkipaikka ja uimaranta, joten monet perheet tulevat musiikkitapahtumaan alkuillasta lapset mukana.

Tanja Vuorela ja Lehku-band, Kapakan Valot, solisteina Leena Jaakkola ja Tiia Mattinen sekä Antti Tammilehto Urkin ja Esan kanssa jatkavat ja illan viimeisinä Rutger Beat Houseband tuo lavalle vielä kaksi uutta solistia: Tuula Kurunmäen ja nyt ensimmäistä kertaa oman setin laulavan Sonja Hautoniemen.

Lopussa lava on vapaa ja soittajat saavat jamitella vapaasti!

Missä on perkussiomies?

Livetapahtumassa aina sattuu ja tapahtuu, mutta Suninsalmi Soi on yleensä vedetty läpi varsin käsikirjoituksen mukaan hyvällä fiiliksellä, musiikista ja kesäillasta nauttien.

Housebandille on kuitenkin lähtemättä jäänyt mieleen yksi tapaus kahden kesän takaa ja niinpä he heittävätkin nyt ilmoille etsintäkuulutuksen ja kutsun!

Kaksi vuotta sitten tapahtuman ollessa jo käynnissä, Suninsalmen satamaan tuli mies soutuveneellä. Miehellä oli soittimensa mukana ja pian hän kohteliaasti kysäisi, saako tulla soittamaan.

Niinpä tämä ”perkussiomieheksi” nimetty kaveri soitti housebandin rinnalla koko illan – ja hyvin soittikin – ja katosi aikanaan Ähtärinjärvelle yhtä hiljaa kuin oli tullutkin.

Kukaan ei tiedä kenestä oli kyse, mutta viime kesänä häntä kaipailtiin. – Jos joku tuntee kaverin niin viekää terveiset, että tervetuloa lavalle!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät