Lähde sukujuhlille Pietarsaareen

Mainos[adrotate banner="3"]

Strangin ja Spangarin sukuseura järjestää 26. ja 27.7. kahdeksannet sukujuhlansa Pietarsaaressa, sukujen todellisilla juurilla.

Sekä Strangit että Spangarit lähtivät 500 vuotta sitten Pietarsaaren ympäristöstä Ähtävänjokea pitkin päätyen Vimpeliin. Ähtävänjoen varrelta Kolpissa löytyy edelleen Strangin kylä ja Pietarsaaressa Spangarviken ja Spangarbacka ovat muistona Spangareista.

MAINOS

Suvut ovat levinneet aikojen kuluessa niin, että useimmilla Järviseudun, Perhonjokilaakson, Kuortaneen, Ähtävänjoen varren asukkailla on juuria Strangeissa ja Spangareissa.

Perjantaipäivän 26.7. tapahtumat ovat osoitteessa Puutarhakatu 6A Rosenlundin pappilan alueella kello 11 alkaen.

Jo tämä alue on näkemisen arvoinen 1700-luvun rakennuksineen, ja pihasta aukenee samalta ajalta peräisin oleva Aspegrenin geometrinen puutarha, alueen keidas.

Lauantaina ollaan osoitteessa Vaasantie 116 Pedersören vanhassa kirkossa kello 10 ja sen jälkeen seurakuntatalolla ruokaillen ja juhlien.

Pedersören kirkko on rakennettu 1500-luvun alkupuolella, ja näinpä kirkko on ollut tuttu jo lukuisille sukujen esivanhemmille, kuuluihan Järviseutu Pedersören seurakuntaan 1600-luvun puoliväliin asti.

Lisätietoja juhlista löytyy Strangin ja Spangarin sukuseuran sivulta www.hetsittesukua.fi ja Facebookista. Myös Irma-Liisa Juuti vastaa kaikenlaisiin suku- ja juhlakysymyksiin 050 594 7043.

Sukujuhlilla voi aina kokea sen merkillisen tunnelman, jonka synnyttää tietoisuus siitä, että meissä kaikissa mukana olevissa on ainakin hiven yhteistä perintöä. Se kannattaa tulla kokemaan!

Juhlille ovat tervetulleita kaikki, joilla on joku yhteys näihin sukuihin.

MAINOS
Edellinen artikkeliEssi Vesala markkinoi ja somettaa
Seuraava artikkeliSuninsalmi soi ja raikaa heinäkuiseen yöhön