Essi Vesala markkinoi ja somettaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelevalla ja urheiluliiketoimintaan erikoistuvalla vimpeliläisellä Essi Vesalalla on mielenkiintoinen kesätyö. Hän työskentelee Vimpelin kunnassa tehtäväalueenaan markkinointi. Sosiaalinen media on työkentän näkyvin alue. Hän on ollut mukana työstämässä myös kolmea isompaa projektia, jotka julkistetaan alkusyksyn ja syksyn aikana.

Essi Vesala suoritti viiden kuukauden mittaisen harjoittelun Firstbeat Technologies -nimisessä yrityksessä Jyväskylässä. Firstbeat on kansainvälinen, hyvinvointiin, huippu-urheiluun ja kuluttajatuotteisiin erikoistunut yritys, jonka kehittämä sykeanalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia. Kesätyöpaikka-asiassa tuleva tradenomi oli oma-aloitteinen.
– Kuulin kunnanjohtajalta, että kunnassa tarvitaan apua markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyen. Kävin hänen juttusillaan ja sain paikan. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että kunnassa luotetaan nuoriin ja aika kokemattomiinkin. Sekin on hyvä, että pääsin oman alan töihin: siitä on iso apu jatkossa.

MAINOS

Kiinnostavat opinnot

21-vuotias Essi Vesala pääsi ylioppilaaksi Vimpelin lukiosta vuonna 2016 ja samana syksynä avautuivat ammattikorkeakoulun ovet Jyväskylässä.
– Liiketalouden opiskelun aloitti samana syksynä noin 120 opiskelijaa. Omassa luokassani opiskelijoita on noin 30. Yleensä urheiluliiketoimintaa otetaan opiskelemaan vuosittain 10–15 hakijaa. Opiskelemme samaa liiketaloutta kuin muutkin, mutta opinnoissa on urheilun ja seurojen näkökulma.

Opiskelu tapahtuu englannin kielellä. Vesala kertoo, että tradenomikoulutuksen aikana on opiskeltu etenkin johtamista ja markkinointia eri muodoissaan. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa ainoana Suomessa ammattikorkeakoulutasoista koulutusta urheiluliiketoiminnassa.
– Toistaiseksi en voi hakeutua urheiluliiketoiminnan maisteriopintoihin, sillä sinne hakiessa täytyy olla kolmen vuoden työkokemus. Mietin kuitenkin, että haenko ensi keväänä urheiluun ja liikuntaan liittyvään toisenlaiseen jatkokoulutukseen.

Tähänastiset opinnot ovat sujuneet Essin mukaan hyvin. Opiskelukieltä eli englantia hän kertoo miettineensä aluksi, mutta englanninkielisissä opinnoissa ei ole ollut ongelmaa.

Omaa ideointia

Kesätyöhönsä Essi Vesala on tuonut koulutuksestaan saamia työkaluja ja oppimiaan asioita etenkin sosiaalisen median puolelle. Hän on päivittänyt ahkerasti Vimpelin kunnan Instagram-tiliä. Siellä on esillä muiden muassa Viikko kesätyöntekijöiden kanssa -sarja, jossa on kuvattu ja haastateltu kunnan kesätyöntekijöitä.
– Koen, että some on itselleni aika vahva osa-alue. Sinne minulla on paljon ideoita.

Lisäksi Essi on päivittänyt Instagramia esimerkiksi Vieresniemen saunan vihkiäisten ja Vimpelin markkinoiden aikaan. Vimpelin kunnassa myös kunnan työntekijät päivittävät sosiaalisen median tilejä. Hän kertoo, että markkinointiin, matkailuun ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa ote on vapaampi. Virallisempiin tiedotteisiin hän kertoo kysyvänsä apua muilta.

 

Vimpelin kunnan Facebook-sivulla on julkaistu muiden muassa Essi Vesalan Vieresniemestä ottamia kuvia.

 

Sosiaalisessa mediassa visuaalisuudella on oma merkittävä roolinsa, Essi Vesalan mukaan etenkin Instagramissa.
– Siitä tykkään eniten. On kiva muokata kuvia ja leikkiä valolla ja kontrasteilla.

Vapaa-aikanaan Essi Vesala harrastaa liikuntaa aktiivisesti ja monipuolisesti vuodenaikojen tuomien mahdollisuuksien mukaan. Kuntosalilla hän käy ympäri vuoden. Kesäisin hän suuntaa erilaisille festareille.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliYleisurheilukoulu liikuttaa lapsia Lehtimäellä
Seuraava artikkeliLähde sukujuhlille Pietarsaareen