-9.5 C
lauantai 20.4.2024

Sisuhuipentumasta menestystä Veikkojen yleisurheilijoille

Etelä-Pohjanmaan yleisurheilun sisuikäisten piirinmestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Alavudella.

Tapahtuma keräsi paikalle vajaa 300 eteläpohjalaista yleisurheilijaa. Lajisuorituksia kisoissa oli vähän alle 700, joten kyseessä ovat kesän kovimmat ja suurimmat kisat 9-15-vuotiaille.

Janna-Juulia Mäenpää juoksi sisuhuipentumassa niin lyhyet kuin pitkät aidat. Kuva: Juho-Joel Mäenpää.

Lappajärven Veikoilta mukana kisaamassa oli pieni, mutta menestyksekäs porukka. LaVen yleisurheilijat saavuttivat yhteensä 16 mitalia, joista 7 kultaista. Sisuhuipentumassa kisasi yhteensä 7 Veikkojen yleisurheilijaa, joista jokainen nappasi vähintään yhden piirinmestaruusmitalin.

Nuorimmista kisaajista Antti Tenhunen heitti komeasti P10-sarjan piirinmestariksi moukarissa tuloksella 24,87. Vastaavasti T10-sarjan Lotta Viinamäki hyppäsi pituudessa kultaa (382), korkeudessa pronssia (118) ja heitti keihästä (18,39) hopeamitalin arvoisesti. Jenna-Justiina Mäenpää hyppäsi T10 seipäässä voittoon (170) ja loikki kolmiloikassa hopeaa tuloksella 794.

Emma Latvala nappasi hienosti T11-sarjassa 3 mitalia. Nuori hyppääjä loikki sekä kolmiloikassa (886) että pituudessa (407) hopeaa ja hyppäsi piirinmestariksi korkeudessa tuloksella 129. T13-sarjassa Janna-Juulia Mäenpää juoksi sekä 60 metrin pika-aidat (10.20) että pitkät 200 metrin aidat aikaan 33.25. Niistä tuloksena hopea- ja kultamitali.

Janna-Juulia kilpaili hyppylajeista seipäässä ja pituudessa. Seipäästä hän taivutti piirinmestaruuskultaa ja hyppäsi pituudessa pronssille tuloksella 458. Alisa Viinamäki kisasi vuotta nuorempana T15 korkeudessa ja 100 metrin pikamatkalla. Tuloksella 145 hän voitti hienosti korkeudessa pronssimitalin.

Pikamatkalta Alisa nappasi neljännen sijan loistoajalla 13.01. Petra Väkeväinen kilpaili vain toisena kisapäivänä. Kahden lajin mitalisaldo oli loistava. Petralle kultaa kolmiloikassa uudella ennätyksellään 10,33 ja hopeaa 80 metrin aidoissa ajalla 12.57.

Aluemestaruuskultaa saavuttivat edellisenä viikonloppuna LaVen heittäjistä vuotta nuorempana M17-sarjassa kilpailevat Jaakko Tenhunen ja Juho-Joel Mäenpää.

Jaakko voitti aluemestaruuden moukarista tuloksella 57,38 ja Juho-Joel heitti kiekossa aluemestaruuskultaa ennätyksellään 43,50. Nuori N19-sarjassa kilpaileva Selma Saarinen hyppäsi naisten pituudessa neljänneksi tuloksella 563.