3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Derby kääntyi Vedolle

Alajärven Ankkurit laittoi seitsemän vuoroa kampoihin Vimpelin Vedolle miesten Superpesiksen Järviseudun derbyssä, mutta ei pystynyt toisella jaksolla avaamaan juoksutiliään. Ankkurit vei avausjakson kolmostilanteet 4–3 ja kärkilyöntiprosentit 55–48, mutta Veto kuittasi juoksut 1–2. Toisella jaksolla Veto meni 2–0-johtoon heti avausvuorossa. Lopullinen niitti nähtiin neljännen aloittavalla, kun Veto tehtaili kuusi juoksua. Ottelun loppulukemat ovat 0–2 (1–2, 0–8). Kolmostilanteet kääntyivät lopulta Vedolle 9–17. Noin 14-asteisessa säässä pelattua kohtaamista seurasi 1 511 pesisjännäriä.

Ottelun juoneen ja lopputulokseen vaikutti Vedon nousujohteinen vire sisäpelissä ja tilanteiden kehittely ykköspalkittu Sami Haapakosken johdolla. Lautasen ääressä ottelun parhaan ulkopelaajan palkinnon arvoisesti urakoinut Perttu Ruuska teki tyhjäksi Ankkureiden sisäpelijuonia. Ulkona kotijoukkue pelasi ottelun viimeistä vuoroa lukuun ottamatta vähintään tyydyttävästi. Ankkureilta ulkopelin onnistujia olivat etenkin lukkari Miika Keski-Petäjä, ykkösvahti Tuomo Lönnmark ja kolmoskoppari Ville Posti, joka niittasi kahdesti Vedon etenijän kotitaipaleella. Kotijoukkueen ottelun ainoan juoksun löi Markus Hallasuo ja toi Manu Haukkala. Vedon Jere Saukko toi kolme, Sami Haapakoski kaksi. Kaksi lyötyä merkittiin Perttu Ruuskalle, vastikään kaksivuotisen jatkosopimuksen Vedon kanssa solmineelle Ville Takalalle ja Janne Mäkelälle.

MAINOS

Erilaiset tunnelmat

Vedon käskyttäjä Markku Hylkilä totesi ottelun jälkeen, ettei joukkue pelannut puolivaloilla. Hänen mukaansa peli oli Vedon hallussa, eikä joukkueella ollut hädän tunnetta. Kollega Risto Ojanperä näki puolestaan, että Ankkureilla oli vaikeuksia kentällemenoissa.
– Kun päästiin kentälle, Ville Posti vei erinomaisesti. Kun päästiin kakkostilanteeseen, alkoi kokkaaminen. Oli pomppu vajaa ja erikoisia paloja. Päästiin vain pari–kolme kertaa sellaiseen tilanteeseen, että oltaisiin päästy painostamaan. Kun saatiin juoksu, sen jälkeen tuli huolimattomuusvirheitä.

Ankkureiden ykköspalkinnon pokanneella Tuomo Lönnmarkilla oli päällimmäisenä mielessä harmitus.
– Seitsemän vuoroa yritettiin pyristellä. Sisäpelissä ei saatu oikein mitään aikaan, ei saatu tilannetta. Haapakoski oli ylivoimainen kuningas tässä pelissä.

10/10 kärkilyöntiä nakuttanut ja kaksi juoksua tuonut Haapakoski koki, että kolme pistettä tuottaneeseen vieraspeliin täytyy olla tyytyväinen, vaikka Vedon peli olikin hänen mielestään nihkeää.
– Mutta tehtiin tarvittavat ja ulkopeli oli pitävää.

Veto kohtaa sunnuntaina Kouvolan Pallonlyöjät vieraissa. Ankkurit matkaa puolestaan Kempeleen Kirin vieraaksi. KPL saapuu tiistaina Kitrolle ja Saarikentällä vierailee torstaina Pattijoen Urheilijat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät