Strangien ja Spangareitten juurilla juhlittiin

Mainos[adrotate banner="3"]

Strang-Spangarin sukuseuran sukujuhlat vietettiin lämpimissä tunnelmissa Pietarsaaressa. Hellettä riitti, mutta myös sitä lämpöä, minkä synnyttää tietoisuus sukuyhteydestä kaikkien paikalla olevien kanssa. Uskomaton tunnelma!
Sukulaisia tuli juhlille eri puolilta maata, Kuusamosta Helsinkiin. Amerikastakin saapui 11 Spangaria tapaamaan Suomen sukulaisia.
Juhlapaikkoina olivat historialliset Rosenlundin 1700-luvulla rakennettu pappila ja Pedersören vanha kirkko ja seurakuntakeskus.

Heikki Rantatupaa kuultiin sukujuhlilla.

Nämä olivat het sitte toilla suvun juhlat, kun kaikilla eri tilaisuuksien esiintyjillä oli juuria sukuihin.
Perjantain mukavaa musiikkia esittivät Järviseututalon Muuttolinnut-kuoro ja Talonpojat-yhtye. Lauantain juhlassa kuultiin Maisa Laakson haitarimusiikkia, Laulu-Jaakkojen ja Johannes Ahlvikin laulua. Myös Svenska Kulturfondenin tuore toimitusjohtaja, Sören Lillkung halusi tulla laulamaan sukulaisille. Spangerin trio toi laulutervehdyksen Amerikasta. Ohjelmassa oli myös amerikkalaisten ja suomalaisten lasten ikimuistoinen, hauska laululeikkiesitys.
Opetusneuvos Pentti Silvennoinen kertoi tervanteosta ja tervan vaikutuksesta menneinä aikoina järviseutulaisten kaupankäyntiin Malmin kauppahuoneen kanssa Pietarsaaressa.
Sukujuhlaan toivat sukulaistervehdyksillään arvokkaan lisänsä ministeri Anna-Maja Henriksson, kansanedustaja Peter Östman, Porvoon hiippakunnan tuleva piispa Bo-Göran Åstrand ja Strangin kylässä asuva rehtori Torvald Hjulfors.
Sukuseuran pitkäaikaisen oltermannin, Toivo Pekkalan menehdyttyä vuosi sitten, oltermanninsauva luovutettiin juhlassa Irma-Liisa Juutille.
Kun onnistuneen juhlan lopussa oli yhdessä kajautettu Vaasan marssi, saatettiin vielä jatkaa kahvipöydässä jutustelua. Monet näyttivät jakavan osoitteitaan toisille ja kuulosti siltä, että he sopivat tapaavansa taas kolmen vuoden päästä samoissa merkeissä.

MAINOS
MAINOS
Edellinen artikkeliSuomen kylät kokoontuvat Kauhavalla
Seuraava artikkeliYläkoulunaloittaja perheessä? Vanhempi, valmistaudu uuteen elämänvaiheeseen