Suomen kylät kokoontuvat Kauhavalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Valtakunnallinen paikalliskehittäjien tapaaminen, Lokaali 2019 -tapahtuma järjestetään 23.-25.8. Kauhavalla LSK Business Parkissa eli entisen lentosotakoulun alueella.

Perjantain työpajapäivässä suunnitellaan tulevaisuutta älykkään kylätoiminnan merkeissä. Aiheina ovat muun muassa maaseudun liikenneratkaisut, digitaalisuus, älykkäät kouluratkaisut ja nuorten tulevaisuus maaseudulla.

MAINOS

Perjantai-iltana nähdään valtakunnallisen kylähullun Alpiinin Piiparisen esitys Kylähullun pähkäilyjä. Maaseudun sivistysliitto opastaa biohiiletykseen ja tarjolla on muutakin leppoisaa ohjelmaa lentokentän laitamilla. Illan aikana julkistetaan myös Juha Kuisman kirja Suomalainen lato.

Lauantaille on valittavana seitsemän erilaista retkeä ympäri maakunnan ja iltagaalassa palkitaan valtakunnallinen Vuoden kylä, maaseutukasvo, maaseututoimija ja kylätoiminnan tiennäyttäjät. Juhlapuhujana on professori Hannu Katajamäki. Illan päätteeksi sotilaskodissa tanssitaan Jarkko Yli-Sikkilän ja Maestrojen tahdissa.

Sunnuntain päätöspäivän ohjelmassa on kenttähartaus perinneaukiolla.

Koko tapahtuman ajan on sotilaskodin aulassa ja kirjastohuoneessa esillä kylä- ja infotori, jonne toivomme näytteilleasettajaksi niin yhteisöjä kuin yrityksiäkin.

Osallistujiksi tapahtumaan toivomme kyläväkeä läheltä ja kaukaa, Leader-ryhmiä ja kaikkia asiasta kiinnostuneita ympäri Suomen. Tutustu ohjelmaan kotisivulla lokaali.net ja ilmoittaudu sinäkin mukaan mielenkiintoiseen ja viihdyttävään tapahtumaviikonloppuun!

Lokaalin järjestävät Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Suomen Kylät ry yhteistyössä neljän Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmän kanssa: Leader Liiveri, Leader Suupohja, Leader Kuudestaan ja 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Leader Aisapari.

MAINOS
Edellinen artikkeliHarjoittelemalla turvallinen koulumatka
Seuraava artikkeliStrangien ja Spangareitten juurilla juhlittiin