MAINOS

Kevyt liikenne Kirkkosillalle

Vuonna 1976 rakennetun, Vimpelissä Savonjoen ylittävän Kirkkosillan peruskorjauksessa on edetty vaiheeseen, että silta voidaan ottaa kevyen liikenteen käyttöön.

Sillan käyttöönotto kevyttä liikennettä varten helpottaa esimerkiksi koululaisten koulumatkoja tai kulkua Anttilankankaan suunnasta kunnan keskustaan. Vimpelissä koulunkäynnin aloituspäivä on torstaina 8.8.

MAINOS

Destian työmaapäällikkö Johannes Herrala suosittelee, että polkupyörällä liikkuvat taluttaisivat pyörää siltaa ylitettäessä.

– Sillan kannessa on pieniä pykällyksiä, eikä pyörällä kannata kovin lujaa ajaa pyörällä, vaan on parempi taluttaa.

Peruskorjaus jatkuu edelleen sillalla ja kevyelle liikenteelle avoinna oleva sillan puoli saattaa vaihdella: joskus kulku on Saarikentän puoleinen reuna, joskus jokisuun puolella oleva kevyen liikenteen väylä.

Projekti aikataulussaan

Kirkkosillan peruskorjauksen kustannusarvio on 400 000 euroa. Peruskorjaus on edennyt Johannes Herralan mukaan aikataulussa. Hellejakso vaikutti suojabetonin valuun parin viikon ajan.

Sen sijaan sateisesta säästä on ollut se hyöty, ettei betoni ole päässyt kuivumaan liian nopeasti.

Peruskorjauksen viimeaikaisiin töihin ovat kuuluneet kannen eristäminen ja suojabetonin valaminen. Suojabetonin annetaan kuivua parin viikon ajan.

– Kuun puolenvälin paikkeilla on tarkoitus päällystää silta. Sen jälkeen aloitamme viimeistelytöitä. Tämä kohde on valmis viimeistään lokakuun lopussa, joka on urakka-aika.

– Teemme reunakiviä, kaadamme puita ja kunnostamme vielä keiloja eli sillan nurkkia. Kaikki sillan alapuoliset rakenteiden vahvistukset on tehty.

Vimpelin Kirkkosillan kannen pituus on 32 metriä ja hyödyllinen leveys 12,1 metriä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version