14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Lentokentän laitamille Lokaali-perjantaina!

Valtakunnallinen kyläväen kokoontumisajo eli Lokaali järjestetään Kauhavalla LSK Business Parkissa elokuun neljäntenä viikonloppuna.

Perjantai-illan 23.8. tilaisuuteen on kaikilla vapaa pääsy ja tarjolla on muun muassa tarinoita, ekoaseammuntaa ja kylähullun pähkäilyjä. Tilaisuus alkaa lentokentän laitamilla iltakuudelta.

MAINOS

Pub Tallissa julkistetaan seitsemältä kirja Suomalainen lato. Tietokirjailija Juha Kuisman uusin teos esittelee nimensä mukaisesti suomalaisia latoja ja niiden.

Kuisma kertoo kustantajan haastattelussa tutkimuksestaan niin suomalaisen kulttuuriperinnön kuin suomalaista perinnemaisemaa helminä koristavien latojen parissa.

– Onko mikään muu rakennus yhtä erottamaton osa suomalaista maisemaa kuin pellolle tai pellon reunaan pystytetty lato? Ladot ovat mittaamattoman arvokas osa Suomen historiaa, rakennustaitoa, elinkeinotoimintaa ja kiinteä osa vapaa-ajan viettoa.

Lentokentän laitamilla pidettävään iltatilaisuuteen kirjan julkistus sopii erinomaisesti, sillä sodan aikana Kauhavan sotilaslentokenttää naamioitiin näyttämään ilmasta katsoen peltoaukealta vetämällä kentälle latoja.

Iltakahdeksalta käynnistyy laivueen luokassa Alpiini Piiparisen esitys Kylähullun pähkäilyjä.

Alpiini Piiparinen on rakentanut itselleen jättimäisen linnunpöntön, jonne on vetäytynyt pähkäilemään. ”Korpiloppari” käsittelee tärkeitä teemoja kylien ja eri yhteisöjen elämästä, muttei turhantärkeästi.

Piiparisen esitys ei ole perinteinen monologi. Häntä katsoessaan ei voi olla pähkäilemättä elinvoimaisuuteen liittyviä kysymyksiä; yhteisöllisyyttä, asenteita, rahaa ja rakkautta.

Lentokentän laitamilla voi myös suorittaa häjypassin, tutustua biohiiletykseen ja harjoitella ekoaseammuntaa. Pub Talli palvelee, musiikkiakin ja suuhunpantavaakin taitaa olla tarjolla.

Lokaali-viikonlopun koko ohjelmaan voi tutustua kotisivulla lokaali.net.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät