8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Frisbeegolf oli Alajärvellä suosittua läpi kesän

Alajärven kaupunki on järjestänyt kesän aikana frisbeegolfin viikkokisoja keskiviikkoisin Alajärven keskustan kuntoradan frisbeegolfradalla.

Viikkokisoja on läpi kesän järjestänyt Kivijärveltä kotoisin oleva Antti Kotilainen, joka on lunastanut lokakuulle paikan Amerikan avoimiin mestaruuskilpailuihin (USDGC).

MAINOS

Tähän arvostettuun kilpailuun pääsee osallistumaan sata maailman parasta frisbeegolfaajaa. Euroopasta on kelpuutettu mukaan kymmenen kilpailijaa.

Viimeisissä keskiviikkokisoissa Alajärvellä kisattiin sateisissa olosuhteissa mutta silti oli mukaan ilmoittautunut 24 kilpailijaa.

Osallistuminen Alajärven viikkokisoihin on ollut Antti Kotilaisen mukaan hyvällä tasolla läpi kesän ja kaikkiaan kaudella järjestettiin 16 kilpailua, joihin tuli osallistujia välillä myös Seinäjokea ja Vaasaa myöten.

Frisbeegolf on tullut lajina selkeästi jäädäkseen ja Suomessa lajin harrastajia löytyy jo yli 200 000. Suomi on tällä hetkellä Euroopan ykkösmaa monellakin mittarilla katsottuna.

Suomesta löytyy esimerkiksi puolet koko Euroopan lisenssipelaajista. Maailmanlaajuisessa vertailussa Suomi häviää ainoastaan USA:lle.

Lajia on helppo harrastaa

Kuka vaan voi aloittaa frisbeegolf harrastuksen helposti. Aluksi pärjää parilla kolmella kiekolla ja radalla näkee usein jo lajin hienouksiin paremmin tutustuneita, joilta saa kyllä vinkkejä, jos vain uskaltaa kysyä.

Nykyisellään frisbeegolfratoja löytyy Järviseudultakin useita ja mikä parasta kaikille kentille on vapaa pääsy, toisin kuin oikeassa golfissa.

Frisbeegolfradat löytyvät helposti myös netistä ja ne on luokiteltu siellä A, B, C ja D tasoisiksi radoiksi.

A-luokan radat sopivat kilpailutoimintaan ja D-luokan radat ovat lähinnä koululaisille tarkoitettuja ja usein koulujen yhteyksissä olevia harjoitteluratoja.

Tosiharrastajien repusta löytyy hyvä valikoima kiekkoja.

Järviseudulla löytyy A1 ratoja Alajärven keskustan radan lisäksi Vimpelin Vatpakasta ja Soinin Lintuharjusta.

Lajia enemmän harrastaneille ei enää pari kiekkoa riitä, vaan kuten oikeassakin golfissa tarvitaan tässä lajissa omat kiekkonsa eri etäisyyksille ja eri suuntaan kääntyville radoille.

Normaalia on, että tosi harrastajan kiekkorepusta löytyy 10-17 erilaista kiekkoa.

Tulokset ja kisat suoraan mobiilisovellukseen

Kisoja ja tuloksia voi seurata suorana asentamalla mobiilisovelluksen disc golf metrix. Alajärven viimeisen viikkokisan tuloksetkin olivat jo selvillä, kun viimeiset heittäjät vielä palailivat maastosta.

Tulokset julkaistiin kodalla, jossa viimeisen kisan kunniaksi oli järjestetty myös makkaranpaistoa. Keskiviikkokisan voiton jakoivat tällä kertaa Jami Jokiaho ja Antti Kotilainen tuloksella 48 heittoa, joka on kahdeksan alle ihannetuloksen. Kolmanneksi kisassa heitti Ville Iiruu tuloksella 50.

Hyväntuuliset frisbeegolfarit toivovat, että viikkokisat jatkuisivat ensi kesänä samaan malliin.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät