-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Luoma-ahon uuden kylätalon rakentaminen käynnistyy

Luoma-ahon uuden kylätalon urakkasopimus allekirjoitettiin eilen maanantaina.

Pääurakoitsija Rakennus-Korpela Oy:n puolesta sopimuksen allekirjoitti vastaava työnjohtaja Sampo Korpela ja Luoma-ahon kyläyhdistyksen puolesta Hilkka Luoma-aho ja Teemu Mäntyniemi.

Luoma-ahon uuden kylätalon julkisivupiirustukset näyttävät tältä.

Kylätalon rakennusurakan kokonaisbudjetti on 809676 euroa. Sähkötyöt tekee Pitkäsen Sähköasennus Oy ja putki- ja ilmanvaihtourakoitsijana toimii Putkiasennus Veljekset Kataja Oy.

Työmaa on tarkoitus käynnistää viikolla 35. Hankkeen rahoittaa ELY ja Alajärven kaupunki. Urakka sisältää myös paljon kyläläisten omaa talkootyötä.

Vanha nuorisoseurantalo tuli tiensä päähän

Homeongelmista kärsinyt Luoma-ahon nuorisoseurantalo ehti palvella kyläläisiä lähes sata vuotta, mutta valitettavasti talossa oli alkanut ilmenemään sisäilmaongelmia jo useita vuosia sitten.

Uuden kylätalon myötä saadaan kylälle kaikkia ikäryhmiä palveleva nykyaikainen dynamo, jossa voidaan harrastaa liikuntaa ja järjestää kokouksia ja juhlatilaisuuksia.

Kylätalo sisältää liikunta-/ juhlasalin pukuhuoneineen sekä pienehkön keittiön. Salin koko on noin 240 neliötä.

Salia voidaan vuokrata yksityisiin juhlatilaisuuksiin ja yrityksille kokouskäyttöön. Uusi kylätalo rakennetaan vanhan nuorisoseurantalon kentälle.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät