0.4 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Yrittäjän päivän aamupalalla runsas osanotto Alajärvellä

JPYP:n Vesa Alanko-Luopa kertoi Työ etsii tekijäänsä -hankkeesta.

Alajärven Yrittäjät kokoontuivat tänään, Yrittäjän päivän aamuna, yhteiseen aamiaistilaisuuteen Hotelli-ravintola Alvariiniin.

Paikalle saapui kymmenittäin yrittäjiä vaihtamaan kuulumisia keskenään ja kuulemaan aamun puheenvuoroja.

Aluksi kuultiin aamiaisen mahdollistaneen Talenomin puheenvuoro, kun kirjanpidon johtava asiantuntija Juuli Alasola kertoi sähköisestä taloushallinnosta. Hän totesi lähtökohtana olevan yrittäjän arjen helpottamisen.

Alajärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kirsi Kujala valotti yrittäjäyhdistyksen tulevaa tapahtumatarjontaa.

– Sähköisen taloushallinnon myötä on mahdollista päästä eroon paperinpyörittelystä ja käyttää aikansa bisneksen pyörittämiseen.

JPYP:n Vesa Alanko-Luopa kertoi ajankohtaisia kuulumisia ja käynnistyvästä Työ etsii tekijäänsä -hankkeesta.

Hankkeessa on kyse aluemarkkinoinnista ja perinteisen alueen lisäksi siinä on mukana myös Kyyjärvi ja Perho. Ideana on saada alueen imagoa paremmaksi niin, että työvoiman saatavuus turvattaisiin myös jatkossa.

Talenomin kirjanpidon johtava asiantuntija Juuli Alasola kertoi sähköisestä taloushallinnosta.

– Tällä hetkellä osaavan työvoiman saatavuus on haaste koko Suomessa, Alanko-Luopa sanoi ja selvitti, että nyt käynnistyvällä hankkeella halutaan löytää tästä alueesta ja sen yrityksistä positiivisia tarinoita, jotka houkuttelisivat tänne asukkaita ja yrityksiin työntekijöitä.

– Maakuntaan tarvittaisiin joka vuosi 1200 uutta asukasta, että väkimäärämme pysyisi ennallaan. Tarvitsemme siis väistämättä myös työperäistä maahanmuuttoa, mutta olemmeko valmiita hyväksymään sen?

Alajärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kirsi Kujala kertasi puheenvuorossaan kesäkauden tapahtumia ja valotti tulevaa ohjelmaa, kuten 23.10. järjestettävää kyselytuntia, jossa kaupungin edustajat vastaavat yrittäjille.

Musiikkia tilaisuudessa esitti Only Beat Trio huikealla soundillaan kokoonpanolla Aleksi Yli-Sikkiä kitara, Onni Kivipelto laulu ja Topias Yli-Sikkilä soittiminaan cajon ja perkussio.

Tuula Jokiaho

Only Beat Trio Topias Yli-Sikkilä, Onni Kivipelto ja Aleksi Yli-Sikkiä hurmasivat yleisön hienolla soundillaan ja osaamisellaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät