MAINOS

Heijastin voi pelastaa lemmikin hengen

Syksyn pimeinä iltoina ja aamuina kissan tai koiran havaitseminen liikenteessä on vaikeaa.

Varsinkin tummaturkkiset lemmikit näkyvät pimeässä heikosti. Liikenneturvan mukaan ihminen, jolla on heijastin näkyy jopa 350 metrin päähän auton ajovalolla valaistuna – ilman heijastinta vasta noin 50 metrin etäisyydeltä.

MAINOS

Katuvalotkaan eivät aina auta autoilijaa näkemään tiellä kulkevaa kissaa tai koiraa ajoissa, sillä Agrian vahinkotilastojen mukaan suurin osa lemmikkeihin kohdistuvista liikennetapaturmista tapahtuu tiheään asutetuilla alueilla, joissa on valaistut tiet. Lemmikillä kannattaa siis olla myös heijastin.

Lemmikkitarvikeliikkeissä on tarjolla laaja valikoima erilaisia heijastintuotteita lemmikeille: vilkkuvista valopannoista huomioliiveihin ja heijastaviin kaulapantoihin.

Paras näkyvyys saadaan yhdistämällä sekä heijastin että huomiovalo, sillä heijastin näkyy parhaiten valaistuna ja huomiovalo pimeässä.

Tarkista vanhat heijastimet ja valot ennen käyttöä

Heijastimet kuluvat käytössä eli varmista näkyykö vanha heijastin tarpeeksi hyvin vai pitääkö se vaihtaa uuteen. Valaise heijastinta neljän metrin etäisyydeltä ja jos heijastin näkyy heikosti, on aika hankkia uusi.

Varmista myös valojen näkyvyys, sillä niiden teho voi heikentyä ajan myötä ja jos patterit ovat lopussa.

Heijastinvinkit

Hanki koiralle sekä heijastin että huomiovalo. Heijastin näkyy parhaiten valaistuna, huomiovalo näkyy myös pimeässä.

Paksuturkkiselle koiralle kannattaa hankkia heijastinliivi ja valo, joka ei huku turkin sekaan. Valon voi kiinnittää myös hihnaan, jos se ei muuten näy tarpeeksi hyvin.

Varmista, että koiran heijastin tai huomiovalo näkyy joka suunnasta: sivuilta, edestä ja takaa.

Ulkokissalle tai valjaissa ulkoilevalle sisäkissalle kannattaa hankkia heijastava kaulapanta tai kaulapantaan kiinnitettävä valo.

Muista myös omat heijastimet! Heijastimet kannattaa kiinnittää hihoihin, taskuihin tai nilkkoihin. Parhaan näkyvyyden saa heijastin- tai huomioliivin ja huomiovalon avulla.

MAINOS
Exit mobile version