-4.8 C
Alajärvi
torstai 30.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Anri Gorski Pohjanmaan Valokuvakeskukseen syyskuun taiteilijana

Pohjanmaan Valokuvakeskukseen syyskuun taiteilijana nähdään valokuvataiteilija Anri Gorskin tuotantoa.

Gorski on kotoisin Raumalta. Hänen näyttelynsä nimi on Päätepisteitä – End Points ja se on nähtävillä 28.9. saakka.

Gorski käsittelee tummissa valokuvissaan elämää, kuolemaa ja hankalasti sanallistettavia tunteita luonnonympäristöihin sulautuvien naisten kautta.

Luonto on useimmalle suomalaiselle päätepiste suurien tunteiden käsittelyssä.

Luontoon päädytään selvittämään mieltä ja rauhoittumaan. Se on meille jokaiselle myös elämäntaipaleemme päätepiste. Gorski käsittelee naista mietteliään melankolisena, vakavana ja vahvana. Kuvakokonaisuus koostuu mustavalkoisista hopeagelatiinivedoksista.

Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2018 ja 2019. Gorski on Raumalta kotoisin oleva valokuvataiteilija ja taidekasvattaja. Hän on toiminut Etelä-Pohjanmaan Nelimarkka-museon museolehtorina, ja näyttelyn teoksia on kuvattu etelä-pohjanmaalaisista maisemista Rauman seudulle ja aina Utsjoelle saakka.

Gorskin valokuvat ovat hyvin yhteisöllisiä, ja malliin syntyvä yhteys rakentaa kuvan tunnelman. Osa kuvista on omakuvia. Kuvaustapahtuman ja pimiötyöskentelyn kehollisuus, meditatiivisuus ja terapeuttisuus sekä erilaiset kohtaamiset toimivat Gorskille kimmokkeena valokuvan tekemiseen.

Valokuva liikuttaa Gorskia, sillä kuvaushetkenä ihminen siinä olomuodossaan tulee päätepisteeseensä. Tuo hetki ei toistu enää koskaan samanlaisena.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät