-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Soinissa kunnanjohtaja lukee Nalle Puhin tarinoita kirjastossa!

Soinin kirjastolla käynnistyi syyskuun alussa Koko Soini lukee -hanke.

Toiminta on saanut avustusta aluehallintovirastolta. Hanketyöntekijänä toimii Niina Huvila 70 prosentin työajalla maaliskuun loppuun saakka.

Kyseessä on hanke, jonka tarkoituksena on innostaa lukemaan. Se koskee kaikkia soinilaisia.

Soini on pudonnut maakunnan kärkisijoilta huolestuttavan paljon tilastoissa, joissa tarkastellaan lainausten määrää asukkaiden määrään verrattuna.

Kunnan slogan, Soini – luonnostaan huipulla, on kuitenkin nyt tavoitteena myös lainauslukujen osalta!

Hanke etenee siten, että hanketyöntekijä rakentaa yhteistyötä eri tahojen kanssa sekä luo pysyviä toimintamalleja, koska kirjaston työntekijämäärällä se ei ole mahdollista. Tavoitteena on muun muassa etsiä lukevan miehen mallia, tarjota tietoa kielen kehityksestä sekä lukemisen merkityksestä.

Tältä teemalta päivälukupiiri on aloittanut toimintansa torstaina. Lukukokemuksen jakaminen on innostavaa, piristävää ja avartavaa.

Loka-marraskuun vaihteessa on tarkoitus järjestää myös iltatapahtuma, jossa puhujana on apulaisprofessori Minna Torppa Jyväskylän yliopistosta. Hän puhuu mm. lukutaidon kehittymisestä.

Hankkeeseen liittyvä lukevien miesten haastekeräys tulee tarjoamaan soinilaislapsille ikimuistoisia hetkiä.

Eri tutkimukset osoittavat että lukevan aikuisen malli on lapselle tärkeä, ja etenkin pojille miehen malli on innostava.

Soinin kirjasto haastaakin miehiä kirjastoon lukemaan satuja tai vaikkapa loruja. Ajankohdan, lukuhetken keston sekä luettavan saa päättää lukija!

Ensimmäinen lukija on kunnanjohtaja Juha Viitasaari, joka lukee Nalle Puh -tarinoita Soinin kunnankirjastossa tiistaina 24.9. kello 18.

Kunnanjohtajan mallin mukaisesti myös muilta miehiltä toivotaan osallistumista!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät