-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Soinin pappilalle on löytynyt ostaja

Soinin seurakunnan kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan viime joulukuussa, että Soinin pappila myydään.

Kiinteistöön kuuluvat vuonna 1858 rakennettu pappilan päärakennus sekä vanha seurakuntatalo (renkitupa), jonka rakennusvuosi on 1939, ja aittarakennus, jonka rakennusvuosi on 1939.

Lisäksi kiinteistöllä on kaksi huonokuntoista varastorakennusta.

Pappila toimi kirkkoherran työsuhdeasuntona vuoteen 2009 saakka. Tämän jälkeen rakennus oli ulos vuokrattuna. Varsinaisessa seurakunnan toiminnassa pappilaa ei ole käytetty.

Kiinteistö oli julkisessa myynnissä 1.6.-30.8. Määräaikaan mennessä pappilasta tehtiin yksi ostotarjous, jonka tekivät Ossi ja Eveliina Mäki-Reini.

Syyskuun alussa pidetyn kirkkoneuvoston kokouksen päätöksen mukaisesti hintaneuvottelua jatkettiin seurakunnan edustajien ja ostotarjouksen jättäneiden kesken.

Neuvotteluiden jälkeen Mäki-Reinit jättivät hinnan osalta muutetun ostotarjouksensa, joka on 65000 euroa. Kirkkoneuvosto pitää tarjousta käypänä ottaen huomioon paikkakunnan hintatason sekä päärakennukselle kuntoarviossa esitetyt tulevat korjaustoimenpiteet.

Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan keskiviikkona yksimielisesti esittää Soinin seurakunnan kirkkovaltuustolle Soinin pappilan myymistä Ossi ja Eveliina Mäki-Reinille 65000 eurolla.

Pappilan myynti on asialistalla kirkkovaltuuston kokouksessa, joka pidetään 2.10. Päätös on tehtävä kirkkovaltuustossa määräenemmistöllä.

Päätös alistetaan Kirkkohallituksen vahvistettavaksi, mitä ennen tuomiokapituli antaa lausuntonsa asiassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät