-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Vuorenmaan Elämyskeskuksen rekrytointitapahtuma sai kansan kuulolle

Alajärven TE-keskuksen neuvotteluhuone kävi varsin pieneksi tiistaina, kun Vuorenmaan Elämyskeskus esitteli tulevaa toimintaansa ja rekrytoi uusia työntekijöitä.

Yleisön kiinnostus yllätti sekä TE-keskuksen Ismo Kuhalammen, että elämyskeskus projektia vetävän Jorma Leppäniemen.

Hurja määrä erilaisia toimintoja ja palveluja

Jorma Leppäniemi kertoi, että marraskuun 29. päivä toimintansa aloittavaa Elämyskeskusta on suunniteltu ja valmisteltu jo vuoden ajan.

Mistään ihan pienestä projektista ei ole kyse, vaan toimintaan on tarkoitus investoida jo alkuvaiheessa noin kolme miljoonaa euroa rahaa.

Rahoitus tulee Leppäniemen mukaan ensisijaisesti AIDL Limitediltä, joka on Thaimaahan rekisteröity sijoitusyhtiö. Leppäniemen thaimaalainen vaimo omistaa kyseisestä yhtiöstä osake-enemmistön.

Harri Mulari Vimpelistä oli tullut kuuntelemaan millaisia työmahdollisuuksia Vuorenmaahan on syntymässä.

Leppäniemi on selvästi innoissaan esitellessään kaikkia mahdollisia palveluja, joita elämyskeskuksen ympärille voidaan tuottaa. Kaikesta näkee, että mies on tosissaan ja luottaa visioonsa.

Homman ydin on se, että tässä projektissa koko Lappi puristetaan Soinin alueelle. – Myös Soinin historiaa aiotaan hyödyntää projektissa, onhan täällä sijainneet aikoinaan Ruotsin kuninkaan metsästysmaatkin, toteaa Leppäniemi. – Emme lähtenee pyörittämään tänne pelkkää kapulahissiä, vaan elämyskeskuksen ympärille on suunnitteilla monenlaisia palveluja.

– Toki perusrinnekin löytyy, mutta lisäksi on tarkoitus tehdä lumilautailijoille oma rinne, alamäkiluistelurata/ alamäkipyöräilyrata, crossipyörärata ja maastojousiammuntarata.

Leppäniemi ottaa mielellään vastaan myös uusia ideoita, joita tulevat työntekijät voivat myös esittää.

Pelkästään maastopyöriä tulee olemaan 110 kappaletta, joista kymmenen on sähköavusteisia. Kanootteja tulee yli sata kappaletta ja niistä voidaan osa sijoittaa pitkin Tervareittiä. Moottorikelkat, mönkijät ja USA:n armeijan Jeepit tulevat pörräämään Leppäniemen mukaan maastossa omilla reiteillään.

– Periaatteessa Soinista voi meloa Pietarsaareen saakka, toteaa Leppäniemi. – Myös erilaiset patikkapolut ja muut vaellusreitit otetaan käyttöön. Yksi oma juttunsa ovat luonnonyritit ja marjat, joiden poimintaan ja käyttöön annetaan opastusta. Samoin Vuorenmaahan on suunnitteilla myös kalastuskeskus, josta voi vuokrata kaikki välineet perhokalastuksesta vetouisteluun.

– Näiden kaikkien teemojen ympärille voidaan rakentaa leiripaketteja, joilla annetaan opastusta ja tietoa miten toimia luonnossa ja hyödyntää luonnonantimia. Yksi kohderyhmä on koululaiset, joille voidaan järjestää toiminnallisia leirikouluviikkoja alueella.

– Lintubongaus ja luontokuvaus tuo yhden lisäelementin ja sen vuoksi on tarkoitus rakentaa lintutorni. Soinista löytyy kultaa, joten myös kullanhuuhdonta yritetään tehdään mahdolliseksi tavalla tai toisella.

Yhteistyötä urheilulajien osalta aiotaan tehdä Kuortaneen urheiluopiston kanssa. Urheiluopisto on yksi varteenotettava majoituksen järjestäjä.

Asiakkaita aiotaan kuljettaa majoituksiin omalla kuljetuskalustolla. Igluja tulee alueelle 10 kappaletta ja yksi isompi iglu tulee toimimaan tilausravintolana. Igluihin tulee moottoroidut sängyt ja untuvapeitot. Niissä pitää olla Leppäniemen mukaan hieman luksusta.

Aasialaisia matkailijoita

Talvikaudet täyttyvät Leppäniemen mukaan aasialaisista matkailijoista. Talviurheilulajit ovat kovassa nousussa ympäri Aasiaa ja Suomella on tarjota puitteet ja eksotiikkaa.

Leppäniemi kaavailee alueelle myös ”Vihreän metsän kylpylää”, jossa annettaisiin erilaisia yrtti- ja turvehoitoja.

Kylpytynnyreitä ja kotasaunoja pitäisi saada upotettua maisemaan, niin että ne eivät häiritse silmää. Myös Iglut aiotaan rakentaa maisemaan, niin että ne olisivat mahdollisimman huomaamattomia.

Rekrytointitilaisuus veti tuvan täyteen kiinnostuneita

Elämyskeskuksen rekrytointitilaisuuteen oli varattu aivan liian pieni tila ja osa väestä joutui kuuntelemaan Leppäniemeä käytävältä käsin.

Kaikki eivät ehkä olleet tulleet hakemaan uutta työpaikkaa, mutta paljon oli joukossa niitäkin, joita uudenlaiset työhaasteet kiinnostivat.

Harri Mulari oli saapunut Vimpelistä kuuntelemaan esitelmää ja aikoi jättää hakemuksensa sisään. Luonto- ja kalastus kiinnostavat Harria muutenkin, joten mikäs sen parempaa, jos voisi tehdä töitä luonnon parissa.

Ennen kaikkea elämyskeskus hakee työvoimaa, joka on joustavaa ja pystyy tekemään monenlaisia töitä. Henkilökunnalle pitää lähitulevaisuudessa todennäköisesti antaa monenlaisia korttikoulutuksia.

Esimerkiksi hygieniapassi, anniskelupassi ja järjestysmieskortti olisi hyvä olla olemassa. Ensiapukoulutuksen Leppäniemi aikoo tilata SPR:ltä ja koko henkilökunta saa EA1 ja EA2 koulutukset.

Aika näyttää millaiseksi liiketoiminnaksi elämyskeskuksen toiminta tulee kehittymään lähivuosina. Toiminta ei ainakaan tyrehdy ideoiden puutteeseen.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät