Kunnon Mummola aikaansai kunnon hulinan Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kunnon Mummola sai aikaan kunnon hulinan Alajärvellä eilen torstaina, kun Pohjanmaan liikunta ja Urheilu ry yhdessä SeAMK:n kanssa toi uimahallille mahtavan testipaketin.

Testissä yhtenjä osana oli mm. yhdellä jalalla seisominen. Ohjaajat neuvoivat tarkoin, miten tehtävä suoritetaan.

Jokaisella +65 miehellä ja naisella oli kolmituntisen aikana mahdollisuus tulla mukaan testaamaan asiantuntijoiden opastuksella tasapainoaan, kehon hallintaa sekä lihasvoimaansa testipaketilla. Pääpaino oli kaatumisten ehkäisyssä.

MAINOS

Vanhusten viikolle ajoitettu tapahtuma osoitti, että jotain tällaista on kaivattu.

Vapaa-aikaohjaaja Kirsti Kivelä iloitsi siitä, että järjestäjien ei todellakaan tarvinnut pohtia kannattiko moista juttua edes pitää. Innokkaimmat mummot ja vaarit odottivat paikalla jo ennen h-hetkeä ja testiin oli menijöitä hetkittäin ihan jonoksi saakka.

Käden puristusvoimaa mitattiin laitteella, jonka käyttöön saatiin aluksi ohjeistus.

Testi alkoi kyselyosuudella, jossa kartoitettiin testattavan liikuntatottumuksia ja sitä, pelottaako kaatuminen? Itse testissä osioina oli mm. tuolilta ylösnousua, käden puristusvoimaa ja yhdellä jalalla seisomista.

Testistä jokainen osallistunut sai palautteen, materiaalit ja ohjeet kotiin. Osallistuminen oli maksutonta.

Testitilaisuuden lisäksi uimahallin aulaan oli järjestetty esittelypöytiä lukuisilta alueella toimivilta yhdistyksiltä ja järjestöiltä.

Mielenkiintoista asiaa vierailijoille toiminnastaan kertoivat mm. Alajärven Sydänyhdistys, Eläkeliiton Alajärven yhdistys, AlaVoli, kaupungin vapaa-aikapalvelut, järviseudun omaishoitaja ja läheiset sekä Järviseudun Hengitysyhdistys Alajärven Silmu.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliSoini lähettää kaksi soveltuvuustesteihin
Seuraava artikkeliPelastuslaitos palkitsi Alajärven ja Lappajärven onnettomuuksissa ansiokkaasti toimineita