Paletti juhlii 20 kaupankäynnin, tapahtumien ja toiminnan vuotta!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kauppakeskus Paletti avasi ovensa 3.11.1999 komeasti. Siitä alkoi taival, joka on osoittanut pieneen kuntaan, mutta kolmen ison tien risteykseen rakennetun kauppakeskuksen siipien kantaneen, vaikka epäilijöitä alussa riittikin.

Paletissa täydet 20 vuotta ovat olleet töissä Merja Järvinen, Tiina Huumarkangas, Sirpa Huumarkangas, Minna Leppäkangas-Rantala, Ulla Korpeinen, Katja Hänninen ja Irmeli Kemppainen.

Tuohon aikaan Kyyjärven kunnanjohtajana toimi Mika Rossi ja Paletin rakentamista voimalla ajaneena elinkeinoasiamiehenä oli Ari Järvinen.

MAINOS

Ajatus siitä, että keskeinen sijainti yhdistettynä laadukkaiden liikkeiden tarjontaan olisi omiaan pysäyttämään ohikulkevan liikenteen Palettiin, on osoittautunut oikeaksi.

Paletin markkinointisihteeri Suvi Kantonen kertoo, että kun kauppakeskus avattiin, sen kaikki 14 liiketilaa olivat täynnä.

Mukana oli mm. Marimekko, Palmrothin kengät, Sepon Kulta ja Hackman Desingin alla Arabia, Hackman ja Iittala. Näistä Marimekko ja Iittala ovat kauppakeskuksessa edelleenkin.

Jotain yritysten ja niiden työntekijöiden uskollisuudesta kauppakeskusta kohtaan kertoo se, että peräti seitsemän henkilöä on ollut työssä Paletissa alusta saakka. Nämä 20 vuotta kauppakeskuksessa palvelleet ovat Irmeli Kemppainen, Tiina Huumarkangas, Ulla Korpeinen, Minna Leppäkangas-Rantala, Sirpa Huumarkangas, Katja Hänninen ja Merja Järvinen.

Paletin omistaa Kyyjärven kunta, kiinteistöyhtiö Paletti Oy sekä Keskimaa 28 prosentin osuudella. Keskimaan Sale -myymälä onkin ollut Paletissa alusta saakka.

Paletti on vuosien varrella pikkuhiljaa muuttunut ja uudistunut. Tällä hetkellä siellä on 9 myymälää, sekä Paletin yhteismyymälä, jossa on 7 eri yrittäjän tuotteita myynnissä yhden kassan järjestelmällä.

Nimekkäitä yrityksiä Paletissa tällä hetkellä Marimekon, Iittalan, Pentikin ja Alkon lisäksi ovat, Rustiikki, PaaPii sekä uusimpina yhteismyymälässä mm. Reima, Nanso, Kotirouva ja Armoire.

– Vaateliike Eves on panostanut naisten lisäksi paljon miesten asusteisiin, joita onkin nyt jo hyvä valikoima liikkeessä.

– Paletista löytyy niin pukeutuminen, lahjatavarat, kodintarvikkeet, vapaa-aika, elintarvikkeet kuin apteekkipalvelutkin.

Kyyjärveläiset ovat liikkeiden uskollisia asiakkaita, mutta toki suurin osa asiakasvirrasta tulee muualta. Palettiin poiketaan, koska se on niin sopivalla paikalla. Asiakkaita tulee pääkaupunkiseudulta, Pohjanmaalta, Jyväskylästä ja Seinäjoelta – osa tulee ihan asiakseen Palettiin bussikyydeillä.

– Bussimatkalaiset tulevat tänne, koska meillä on tärkeitä outlet -myymälöitä, Kantonen sanoo ja kertoo, että viimeksi sunnuntaina paikalle tultiin ostoksille kahdella täpötäydellä bussilla!

– Myös Kahvila-Ravintola Keskipisteen maittavat lounaat, pizzat ja Rolls -tuotteiden myynti vaikuttavat paljon asiakkaiden viihtyvyyteen Paletissa.

Sopivan kokoinen ja hyvähenkinen!

Paletin vahvuuksiin asiakkaiden sydämissä kuuluu ihan ehdottomasti myös sopiva koko. Se on riittävän iso ollakseen monipuolinen, mutta riittävän pieni ollakseen ihmisen kokoinen. Palettiin voi poiketa nopeastikin ja siellä ei iske turhautuminen kaikkeen liikaan.

Kyseessä on sopivan kokoinen yksikkö, jossa kauppiailla on keskenään erinomainen yhteishenki. Se näkyy myös asiakkaille, jotka saavat loistavaa palvelua. Asiakkaita tervehditään, heidät muistetaan ja jokaiselle on aikaa.

– Meillä on todella hyvä yhteishenki täällä, kertovat Marimekon Ulla Korpeinen ja Iittalan myymälän Irmeli Kemppainen.

Irmeli on ollut talossa työssä alusta saakka ja toteaa, että matkaan on sattunut ylä- ja alamäkiä, mutta Paletti on onnistunut aina uudistumaan ja pysymään mielenkiintoisena kauppapaikkana.

– Yrittäjien kesken on hyvä henki ja kauppiasyhdistys on meille voimavara. Teemme yhdessä päätökset ja kannamme niistä vastuun yhdessä.
Ulla lisää, että yhdessä pohtien ideatkin jalostuvat ja kauppakeskuksen yhteiset tapahtuvat antavat kaikille paljon uutta.

Kauppiasyhdistys järjestääkin Paletissa todella paljon toimintaa ja tapahtumia.

Suvi Kantonen muistuttaa, että kaikki Paletin tapahtumat ovat aina nimenomaan kauppiasyhdistyksen järjestämiä ja kustantamia, kuten muun muassa tulevana perjantaina 20 -vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä hieno ilotulitus.

Synttärijuhlaa vietetään perjantaista sunnuntaihin saakka monipuolisin ohjelmin, luvassa on niin taikaa, musiikkia kuin täytekakkua.

Juhlan yhteydessä sytytetään upeat kausivalaistukset, johon varat kauppiasyhdistys hankki taannoin järjestetyllä suurella huutokaupalla. Valot syttyvät peräti 200 metrin matkalle Paletin ulkoseinälle!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliApulaisprofessori Minna Torppa puhui Soinissa vanhempien merkityksestä lapsen lukemisen innostamisessa
Seuraava artikkeliTeatteriviikonloppu Lappajärvellä