Ideakökällä vauhdikas alku

Mainos[adrotate banner="3"]

Viikko sitten lanseerattu Ideakökkä on käynnistynyt tuottoisasti. Ideoita on tullut kilpailuun jo useita kymmeniä.

– Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä siitä, miten paljon ideoita olemme jo saaneet. Ideoita on jätetty moniin eri teemoihin, kuten matkailuun, liikenteeseen, väestöön, työvoimaan ja koulutukseen liittyen, kertoo Etelä-Pohjanmaan liiton aluekehitysjohtaja Heli Seppelvirta.

MAINOS

Ideat kilpailuun jätetään verkkolomakkeella. Kaikille osallistujille annetaan tällä tavoin samat mahdollisuudet kuvailla ideaansa sanallisesti.

– Lomaketta jätettäessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että idea on kuvailtu selkeästi ja tiiviisti, jotta tuomaristo saa siitä sallitun merkkimäärän rajoissa mahdollisimman hyvän kuvan, Seppelvirta muistuttaa.

Kilpailuun tulleet idea käsitellään koko arviointiprosessin läpi nimettöminä. Ideat arvioi tuomaristo, johon kuuluvat Juha Alarinta tutkimusjohtaja, Seinäjoen yliopistokeskus, Mette-Mirella Foudila, kuntien nuorisovaltuustojen edustaja, Kati Pasto, yrittäjä, Antti Saartenoja, vs. maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto, Aino-Maija Siren, aluejohtaja, Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja Teppo Ylitalo, tutkija, Helsingin yliopisto.

Suomen suurimmassa kökässä haetaan ainutlaatuisia ideoita ja uusia eteläpohjalaisia sankaritarinoita, jotka saavat katseet ja askeleet kääntymään kohti lakeuksia myös tulevaisuudessa. Kilpailu on kaikille avoin ja mukaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Osallistumaan pääsee 30.11. saakka osoitteessa www.epliitto.fi/ideakokka. Palkintona on jaossa yhteensä 5000 euroa. Kilpailun toteuttaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

MAINOS
Edellinen artikkeliLähiruoka ja huippumusiikki kohtaavat kraatterijärven helmassa
Seuraava artikkeliTalvihoitokausi muutoksineen käyntiin maantieverkolla