1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Neljän taiteilijan näyttely Soinin kirjastossa

Soinin kirjastossa on esillä marraskuun ajan neljän taiteiljan yhteinen näyttely Vetten päällä-taideryhmän yhteisnäyttely: Lohtunäky. Ryhmän jäsenet ovat Ulla Hautamäki, Hanna Nieminen, Johanna Peura ja Saila Sippola.

Vetten päällä -taiteiljaryhmä syntyi viime keväänä. Lohtunäky -näyttelyssä yhteisenä teemana on pimeyden ja surun läpi näkyvä valo. Ryhmä haluaa muistaa lohdutuksen merkityksen.

MAINOS

Hanna Nieminen os. Leppänen on itseoppinut taiteilija, jolle maalausten keskeinen asia on usein tunne tai tunnelma.

– Sekä realismi että abstraktio vaihtelevat tauluissani. En pysty useinkaan sanoittamaan auki maalauksiani. Olen iloinen, jos maalaukseni koskettaa katsojaa, herättää hänessä tunteen, ajatuksia niin, että katsoja voi luoda itselleen tärkeän tarinan tai mielikuvan maalauksistani.

Näyttelyn teemalla ”Lohtunäky” on oma merkityssisältönsä jokaiselle.
– Oma lohtunäkyni perustuu kristilliseen vakaumukseeni ja sanoihin: ”Älä pelkää”, jotka on sanottu Raamatussa niin monta kertaa, että sanoman voi omistaa jokaiselle vuoden päivälle erikseen.

– Jeesus lupasi olla kanssamme jokaisena päivänä ja mikä riemullisinta, Hän on luvannut omilleen suurenmoisen Lohtunäyn, Ikuisen Elämän kanssaan Taivaassa.

– Monet maalaukseni kumpuavat tästä iankaikkisuustoivosta ja kaipuusta, halusta nähdä näkymättömään ja kiitollisuudesta Ylhäältä saadusta taiteen lahjasta, sanoo Soinin Yhtenäiskoulussa opettajana toimiva Hanna Nieminen.

Johanna Peura on akvarelliin rakastunut kuvataiteilija Soinista, joka viime vuodet on työskennellyt määrätietoisesti oman tyylinsä löytämiseksi.

– Realistisen ja tarkan kauden jälkeen olen vihdoin löytänyt abstraktimman ja vapautuneemman ilmaisun, jonka tunnen omakseni. Tässä näyttelyssä tuon esille realistisemmalta kaudeltani kaksi herkkää maalausta: Joutsenen uni II ja Mantelipuu kukkii.

Saila Sippola on alajärveläinen taiteilija, joka on työskennellyt pitkään myös kuvataideopettajana. Näyttelyn installaationa on ”Tuolit” Kauan palvelleet – nyt hajonneet – ovat odottaneet tätä syksyä.

– Tummemman tuolin yläosan murtunut kärki sai jatkokseen siiven: Tässä elämässä vielä. Kipujen kanssa. Älä pelkää.

– Valkoisen tuolin selän puolat olivat katkeilleet yksi kerrallaan… Vaikka tämä elämämme täällä maan päällä loppuukin aikanaan, on meille luvattu lohdutus. Surun tuolla puolen on sittenkin ilo!

Vielä tässä elämässä/ Surun tuolla puolen -installaatio on valmistunut tänä vuonna.

Ulla Hautamäki on alajärveläinen taiteilija, taideopettaja ja yrittäjä.

– Taiteeni kautta haluan levittää hyvinvointia, ymmärrystä ja lähimmäisenrakkautta. Joissakin maalauksissani korostuu myös hengellisyys ja usko Jumalaan.

– Taiteessani keskeistä on vapaus. Vapaus on myös yksi ihmisen perusoikeuksista. Sitä kuvaa erityisesti kolmen piiroksen sarja ”oikeus ajatella, oikeus sanoa.”

– Haluan rohkaista itseäni ja meitä kaikkia sanomaan ääneen mielipiteitämme ja ajatuksiamme, joskus asiat kaipaavat sanoja, jotta niihin saataisiin parannusta. Mielipiteen oikeus on meillä kaikilla. Ajatuksiamme voimme tuoda esiin myös taiteen keinoin.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät